Θεσσαλονίκη: Πέθανε ο Ούσκο, η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που χρησιμοποιούσε αναπηρικό αμαξίδιο (βίντεο)

Έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Ούσκο, η πρώτη αρκούδα στον κόσμο που χρησιμοποιούσε για περισσότερα από τέσσερα χρόνια αναπηρικό αμαξίδιο, επειδή είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και δεν μπορούσε να περπατήσει κανονικά.

Το αρκουδάκι είχε βρεθεί τραυματισμένο σε δάσος και το είχε περιθάλψει ο “Αρκτούρος”, ωστόσο κατέληξε, αφού διαγνώσθηκε με νεφρική ανεπάρκεια και η κατάστασή του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση.

“Η νεφρική ανεπάρκεια δεν είχε σχέση με την αναπηρία του Ούσκο, που κατέληξε στις 25 Νοεμβρίου” είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπεύθυνος επικοινωνίας του “Αρκτούρου”, Πάνος Στεφάνου.

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι, παρά την αναπηρία στα πίσω πόδια του, το ηλικίας περίπου πέντε χρόνων αρκουδάκι, επιδείκνυε τεράστια θέληση για ζωή.

Κατά την ανακοίνωση της οργάνωσης, “ο Ούσκο γνώρισε από πολύ μικρός το σκληρό πρόσωπο των ανθρώπων, αφού σκότωσαν τη μητέρα του και τον εγκατέλειψαν τραυματισμένο, μόνο του στο δάσος”.

Η ιστορία του Ούσκο

Ο Ούσκο ήρθε στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2015 για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις στην Κτηνιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαπιστώθηκε ότι είχε σπασμένη σπονδυλική στήλη και πως δεν θα μπορέσει ποτέ να περπατήσει κανονικά.

Οι φροντιστές και οι κτηνίατροι του Ούσκο διέκριναν σε αυτόν μια απίστευτη δύναμη και τρομερή θέληση για ζωή και αποφάσισαν να δοκιμάσουν την εφαρμογή ενός ειδικού αμαξιδίου σχεδιασμένου για εκείνον, έτσι ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα.

Το αρκουδάκι δέχτηκε γρήγορα το αμαξίδιο και προσαρμόστηκε στη νέα του καθημερινότητα, ενώ καθώς μεγάλωνε, χρειάστηκε να αλλάξει τρία διαφορετικά αμαξίδια συνολικά.

“Κάθε χρόνο, λίγο πριν τις γιορτές, οι φροντιστές τού έδιναν το χριστουγεννιάτικο δώρο, ένα κουτί γεμάτο λιχουδιές τις οποίες απολάμβανε! Δυστυχώς φέτος δεν πρόλαβε να απολαύσει ένα ακόμα…” καταλήγει η ανακοίνωση του “Αρκτούρου”.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: