Θεσσαλονίκη: Νίκη κατοίκων της Τούμπας – Δεν κλείνουν τα κοιμητήρια Μαλακοπής

Τη συνέχιση της λειτουργίας των νεκροταφείων της Μαλακοπής αποφάσισε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την πίεση των κατοίκων της Τούμπας που συγκέντρωσαν το περασμένο διάστημα 13.515 υπογραφές αντιδρώντας στο κλείσιμο τους.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης αποσύρθηκε η διάταξη από τον κανονισμό των κοιμητηρίων που προέβλεπε “την αναστολή της διενέργειας ενταφιασμών σε τάφους τριετούς ταφής στο Κοιμητήριο «Αγίου Παύλου (Μαλακοπής)», λόγω έλλειψης θέσεων ταφής, κορεσμού χωνευτηρίου και εδάφους».

Ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, υποστήριξε πως αντιλαμβάνεται την κατάσταση των κατοίκων να παραμείνουν σε λειτουργία τα κοιμητήρια και πως «πρόκειται για συναισθηματική φόρτιση που δεν ξεπερνιέται». Υποστήριξε πάντως, πως τα νεκροταφεία της Μαλακοπής «είναι σε άθλια κατάσταση και είναι ντροπή να υπάρχει χώρος τιμής των νεκρών σε αυτή την κατάσταση». Ανέφερε δε, πως σκοπός είναι «να γίνει ένας επισκέψιμος μνημειακός χώρος».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, εμφανίστηκε θετικός με την εξέλιξη του θέματος, τονίζοντας πως «σαν παράταξη είμαστε ικανοποιημένοι για την τροπή που παίρνει το ζήτημα των κοιμητηρίων. Να είναι ήσυχοι οι άνθρωποι στην περιοχή ότι θα συνεχίσουν να έχουν έναν τόπο που να τους εξυπηρετεί».

Ο Γιάννης Δελής, εκ μέρους της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» είπε πως «διαπιστώνονται οι παλινωδίες και τα μπρος πίσω της διοίκησης» και τόνισε πως για το συγκεκριμένο ζήτημα «απουσιάζει μια σοβαρή, τεχνική μελέτη».

«Με σωφροσύνη και επάρκεια πάρθηκε η απόφαση. Δώσαμε την αναστολή των δύο μηνών και τώρα προχωρούμε στην εξάλειψη του νομικού ελαττώματος που είχαμε λάβει», πρόσθεσε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: