Θεσσαλονίκη: Καθαρές «βουτιές» στον Θερμαϊκό Κόλπο

«Ο Θερμαϊκός κόλπος είναι καθαρός και μπορεί ο καθένας να κάνει τις βουτιές του στις παραλίες που είναι ανοικτές για τον κόσμο» υπογράμμισε ο επικεφαλής του Ελληνικού Κέντρου Βιότοπων και Υδρότοπων, Μιχάλης Σεφερλής, μιλώντας στο Πρακτορείο Μακεδονία-Θράκη. Χαρακτηρίζοντάς τον επιβαρυμένο πλην όμως καθαρό.

«Ο Θερμαϊκός κόλπος είναι καθαρός και δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα για τους κολυμβητές. Προσωπικά μπήκα σε πολλά σημεία του και δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα. Η κατάσταση τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί. Το ότι βλέπουμε πολλές φορές πλαγκτόν ή φύκια δεν σημαίνει ότι το νερό δεν είναι καθαρό. Είναι φυσικό φαινόμενο και αυτό μπορούμε να το συναντήσουμε σε οποιαδήποτε κόλπο», τονίζει ο κ. Σεφερλής, ο οποίος επισημαίνει ταυτόχρονα ότι για να διατηρηθεί η ισορροπία στον Θερμαϊκό κόλπο θα πρέπει να υπάρξει άμεσα περιβαλλοντική νομοθεσία και να υπάρξει διαρκής παρακολούθηση των δεδομένων, ώστε να υπάρχουν άμεσες παρεμβάσεις.

Σήμερα για την παρακολούθηση των δεδομένων υπάρχουν δύο σταθμοί. Ο ένας βρίσκεται στον όρμο Θεσσαλονίκης και ο άλλος στην περιοχή της Μηχανιώνας. Παράλληλα υπάρχουν 5 σταθμοί που μετρούν την συγκέντρωση των θρεπτικών ιόντων τις φυσικές και χημικές παραμέτρους πεδίου, την κίνηση του νερού και την συγκέντρωση χλωροφύλλης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: