Θεσσαλονίκη: 6 φοιτητές βραβεύτηκαν για εργασίες κατά της διαφθοράς (ΦΩΤΟ)

Για 3η συνεχόμενη χρονιά η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδoς – Παράρτημα Θεσσαλονίκης, μαζί με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, έθεσαν την εκπαίδευση ως ασπίδα στον πόλεμο ενάντια στη διαφθορά, στην προγραμματισμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 19 Φεβρουαρίου, με συμμετοχή 200 ατόμων, στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στη φετινή εκδήλωση έξι φοιτητές από διαφορετικά μέρη του κόσμου, που συμμετέχουν στο αγγλόφωνο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρουσίασαν τις εργασίες τους για την πάταξη της διαφθοράς και βραβεύτηκαν από τη Διεθνή Διαφάνεια-Ελλάδος.  

Οι φοιτητές στις παρουσιάσεις τους ανέδειξαν καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν σε άλλες χώρες του κόσμου και απέφεραν σημαντικά αποτελέσματα στον περιορισμό της διαφθοράς.

Στη συζήτηση που ακολούθησε, με την ενεργή συμμετοχή του κοινού, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον οι καλές πρακτικές που εφαρμόστηκαν με τόση επιτυχία σε άλλες χώρες και το πώς θα μπορούσαν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα, ώστε να μειωθεί η παραοικονομία και  κυρίως να αλλάξει η πελατειακή νοοτροπία, η οποία χαρακτηρίζει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα.  

Την εκδήλωση χαιρέτισαν η καθηγήτρια Διεθνούς Δικαίου και Διεθνών Οργανισμών, Παρασκευή Νάσκου-Περράκη, και ο Πρόεδρος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Δημήτριος Κυρκιλής. 

Ο κ. Νίκος Πόδας, μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας – Ελλάδος, παρουσίασε τις δράσεις και τους στόχους της Οργάνωσης, ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση των εργασιών των μεταπτυχιακών φοιτητών είχε ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Χάρρυ Παπαπανάγος.

Από αριστερά:

J. L. Mersek, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής

A. Barta, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής

A. Manukyan, Βραβευθείσα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια

Λ. Χατζόπουλος, Μέλος ΔΣ ΔΔ-Ε

Y. Rajendra, Βραβευθείσα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια ​

​I. Khomenko, Βραβευθείς Μεταπτυχιακός Φοιτητής

Χ. Παπαπανάγος​​, Διευθυντής Μεταπτυχιακού Προγράμματος του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας

typosthes.gr-topika

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: