Θεοδωράκης στη ΔΕΘ: Δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό

Ο επικεφαλής του Ποταμιού και υποψήφιος για την ηγεσία του νέου κόμματος της Κεντροαριστεράς Σταύρος Θεοδωράκης, κατά τη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ, ήταν ιδιαίτερα καυστικός απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση αν θέλει ή όχι τη μεταλλευτική δραστηριότητα στη Χαλκιδική. Τα «στα τσακίδια» είναι γραμμή του κ. Τσίπρα; Ο κ. Σταθάκης να πάρει το βάρος της απόφασης για την υπόθεση της Χαλκιδικής. Γιατί όλες οι αποφάσεις παραπέμπονται στη διαιτησία;», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά αυτή την κωλυσιεργία με τις επενδύσεις, ο κ. Θεοδωράκης είπε: «Εγώ θα τελείωνα το καραγκιοζιλίκι με τις επενδύσεις που γίνονται ή δεν γίνονται: Ελληνικό, Κέρκυρα, ανεμογεννήτριες, αεροδρόμια».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της ηγεσίας του νέου φορέα σημείωσε πως «από το παρελθόν κρατάμε τις φλόγες και πετάμε τις στάχτες. Κάποιοι άνθρωποι έχουν δώσει στην κοινωνία,αυτούς τους θέλουμε μαζί μας». Παράλληλα, ζήτησε από τους υποψήφιους για την ηγεσία «να ξεκαθαρίσουν τι κόμμα θέλουν και τι χώρα θέλουν. Εγώ το έκανα ήδη στην ομιλία μου».

«Θέλω να αναγνωρίσω στην κ. Γεννηματά την τελική της απόφαση. Αποδέχθηκε μια πολύ τολμηρή πρόταση, άκουσε αυτό που θέλει η κοινωνία», πρόσθεσε, ενώ προχώρησε και σε προσωπικές αναφορές: «Στο Κίνημα που έχω στο μυαλό μου κανείς δεν είναι αιωνόβιος. Σε μερικά χρόνια εγώ θα φύγω, θα έρθει η νέα γενιά να με αμφισβητήσει».

Κλείνοντας, υπογράμμισε πως «δεν γίνεται φτωχό κόμμα με πλούσιο αρχηγό. Ο αρχηγός πρέπει να εγγυάται με την προσωπική του περιουσία τη βιωσιμότητα του κόμματος».

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: