«Θα ξαναζήσουμε το ζόφο της μεσοπολεμικής περιόδου! Στη θέση των Εβραίων θα βρίσκονται οι μουσουλμάνοι!»

«Έχω την εντύπωση ότι ο θρησκευτικός φανατισμός βρίσκεται στη βάση, έχουμε μια ποιοτική αλλαγή που συνδέεται με την κακοφορμισμένη πίστη σε μια θρησκεία. Η πολιτική και θρησκευτική εξουσία ταυτίζονται στο Ισλάμ για αυτό έχουμε να κάνουμε με αμιγώς θρησκευτικά ή δικτατορικά καθεστώτα με επίφαση κοσμικότητας» είπε στον Alpha 989 ο νευρολόγος-ψυχίατρος Κλεάνθης Γρίβας.

Προχώρησε στην εκτίμηση πως «η Ευρώπη πρόκειται να ξαναζήσει τον ζόφο της μεσοπολεμικής περιόδου στη θέση των Εβραίων θα βρίσκονται οι μουσουλμάνοι του αιώνα. Δεν αντιμετωπίσαμε τη ναζιστική συμμορία εγκαίρως με αποτέλεσμα να πληρώσουμε αυτήν την αδράνεια με μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια προσφύγων και υλικές ζημιές».

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο κος Γρίβας είπε χαρακτηριστικά «με βάση τη ανοχή που επέδειξαν, οι ΗΠΑ επισήμως ενίσχυαν οργάνωναν και εξόπλιζαν την Αλκάιντα και στη συνέχεια όταν το τέρας του Φρανκεσταϊν στράφηκε εναντίον του δημιουργού του ενίσχυσαν τοπικές συμμαχίες. Υπάρχει το ζήτημα ότι με βάση αυτήν την ανοχή οι μεγαλομανείς ηγετίσκοι εξελίχθηκαν σε δίκτυο διεθνούς εμβέλειας ικανό να επιβάλει την εξουσία του σε εκτεταμένες περιοχές της Μ. Ανατολής και να πραγματοποιεί τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη. Να δηλώνει κήρυξη ολοκληρωτικού – ασύμμετρου πολέμου στους απίστους, κατά της δυτικής κοινωνίας».

Ως προς τις ευθύνες των υπηρεσιών ασφαλείας οι οποίες δεν πρόλαβαν τις αιματηρές επιθέσεις, είπε: «θεωρώ ανέκδοτες τις αναφορές και κατατείνουν να εξωραΐσουν την όποια αδράνεια των υπηρεσιών που είναι αρμόδιες για την ασφάλεια. Κανένας δεν μπορεί να σταματήσει έναν άνθρωπο που είναι αποφασισμένος να πεθάνει. Πρέπει να αντιμετωπιστεί η αιτία που γεννάει τέτοιους ανθρώπους».

Ο κος Γρίβας τόνισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να καταδικάζουμε οποιαδήποτε μορφή εγκλήματος και να πενθούμε για κάθε θύμα, δεν μπορούμε να κάνουμε συμψηφισμούς. Είναι επιλεκτικά εφαρμοζόμενη ηθική, ένα έγκλημα δεν δικαιολογεί ένα άλλο έγκλημα. Οι άνθρωποι τείνουν να δείχνουν μεγαλύτερη ευαισθησία σε απειλές που τείνουν να τους προσεγγίσουν. Γιατί μας νοιάζει το πένθος του άλλου; Η απειλή σε προσωπικό επίπεδο είναι μακρινή, η απειλή σε ευρωπαϊκό έδαφος μας πλησιάζει». Εκτίμησε, τέλος, πως «θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για τα χειρότερα», τόνισε, ωστόσο ότι «είμαστε καταδικασμένοι να διατηρούμε μια αισιοδοξία γιατί είναι ζοφερό το μέλλον».

karfitsa.gr-Diethni

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: