Τετ α τετ κουαρτέτου-ΥΠΟΙΚ στον απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος στην Γαλλία

Σε αδιέξοδο βρίσκονται ως τώρα οι διαβουλεύσεις μεταξύ κουαρτέτου και ΥΠΟΙΚ με κύρια “αγκάθια” τους πλειστηριασμούς 1ης κατοικίας και τα κόκκινα δάνεια. Παράλληλα έχει προγραμματιστεί για σήμερα το μεσημέρι ένας -νέος – γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη και των επικεφαλής των θεσμών.

Στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, παρά τις ελληνικές υποχωρήσεις οι αποστάσεις παραμένουν όχι μόνο στα τα όρια προστασίας, αλλά και στις διατάξεις που ορίζουν την “κάλυψη” που παρέχεται με βάση την δικαστική διαδικασία.

Η συνεδρίαση θα γίνει στον απόηχο των χθεσινοβραδινών διαβουλεύσεων,μέσα στο τραγικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί από το πρωτοφανές τρομοκρατικό χτύπημα στην Γαλλία.

Σημεία σύγκλισης φαίνεται πως υπάρχουν για το νέο καθεστώς των 100 δόσεων αλλά και για τα ισοδύναμα που θα φέρει η μη επιβολή ΦΠΑ στην εκπαίδευση. Συμφωνία φέρεται να υπάρχει και για μία σειρά από θεσμικές αλλαγές που απαιτούνται στο τραπεζικό πεδίο.

Στόχος είναι η συμφωνία να επιτευχθεί σήμερα και η σύνοδος του EWG να γίνει νωρίς το απόγευμα της Κυριακής. Αξίζει να σημειωθεί όμως ότι το πραγματικό “περιθώριο” που έχουν παράσχει οι δανειστές είναι μεγαλύτερο: φτάνει τουλάχιστο έως την Τρίτη…

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: