Τελεσίγραφο της Γερμανίας για τις προσφυγικές ροές

Το κλείσιμο των συνόρων στην Ειδομένη άνοιξε έναν νέο δρόμο για την είσοδο των μεταναστών στην Ευρώπη, μέσω των χωρών της Βόρειας Αφρικής και κατόπιν την Ιταλία.

Από εκεί οι μετανάστες περνούν στην Αυστρία με τελικό προορισμό τη Γερμανία, με τις δυο τελευταίες χώρες να δηλώνουν πως δεν υπάρχει άλλος χώρος και υποδομές για τη φιλοξενία άλλων μεταναστών.

Μάλιστα, η αυστριακή κυβέρνηση τόνισε πως είναι έτοιμη να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στα σύνορα της με την Ιταλία, στο πέρασμα Brenner, όπως συνέβη και στα σύνορα της με τη Σλοβενία.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Thomas De Maiziere δήλωσε στην αυστριακή τηλεόραση πως: «Η Ιταλία δεν μπορεί να βασίζεται στο ότι τα σύνορα στο Brenner θα μείνουν ανοιχτά για πάντα. Ελπίζουμε ότι δεν θα καταστεί απαραίτητο να πάρουμε κάποια δραστική απόφαση επί του θέματος. Αυτό, βέβαια, με την προϋπόθεση πως οι αριθμοί των μεταναστών που φθάνουν από την Ιταλία δεν θα είναι πολύ υψηλοί και πως οι Ιταλοί θα τηρούν τις υποχρεώσεις τους».

Από την πλευρά των Αυστριακών, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε πως ο αριθμός των μεταναστών που περνούν από την Αυστρία στη Γερμανία είναι πλέον μηδενικός, ενώ ο De Maiziere σχολίασε πως περνούν περίπου 140 άτομα την ημέρα, αριθμός που, ωστόσο, έχει μειωθεί συγκριτικά με τους προηγούμενους μήνες.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: