Ταξιδεύει για τους Θεσμούς η πρόταση – Στόχος να ψηφιστεί από τη Βουλή την Παρασκευή!!

Ταξιδεύει για τους Θεσμούς η πρόταση   Στόχος να ψηφιστεί από τη Βουλή την Παρασκευή!!

22:04 «Ταξίδεψε» πριν από λίγο η πρόταση της ελληνικής πλευράς προς του ευρωπαϊκούς θεσμούς. Μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της κυβέρνησης είναι αύριο το βράδυ, και πριν ακόμα πάρει το πράσινο φως από το Γιούρογκρουπ, να γίνει Νόμος του κράτους από την Ολομέλεια της Βουλής.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι να ψηφιστεί από όλες τις πολιτικές δυνάμεις που συμφωνούν κι έτσι να υπάρχει η δικαιοδοσία από όλα τα κόμματα για να την διαπραγματευτούν τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη και ο Αλέξης Τσίπρας.

21:20 Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη διάρκεια του Κυβερνητικού Συμβουλίου εκφράστηκε μια διαφωνία για τις προτάσεις της Ελλάδας για το νέο πρόγραμμα η οποία προέρχεται από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Το ελληνικό σχέδιο «καθαρογράφεται» και αναμένεται αργά το βράδυ της Πέμπτης να αποσταλεί στους Θεσμούς.

Παράλληλα στις 8:00 το πρωί της Παρασκευής η πρόταση θα συζητηθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ.

19:29 Προχωράμε » καλά και γρήγορα» είναι το …μότο της κυβέρνησης ενόψει της λήξης της διορίας αύριο το πρωί για την κατάθεση των προτάσεων που πρέπει να συζητηθούν στο κρίσιμο Γιούρογκρουπ του Σαββάτου.

Το κυβερνητικό Συμβούλιο συνεδριάζε για περισσότερο από τρεις ώρες για το θέμα και την αισιοδοξία που από χθες φαίνεται να διαχέεται για την επίτευξη συμφωνίας φαίνεται σήμερα να ακολουθεί η ανασφάλεια για ενδεχόμενο «μπλοκάρισμα» της ελληνικής πρότασης στο παρα ένα της συμφωνίας.

Βγαίνοντας απο το Μέγαρο Μαξίμου ο Πάνος Καμμένος αρκέστηκε να δηλώσει οτι : Σε λίγες ώρες κατατίθεται η πρόταση της ελληνικής πλευράς όπως ακριβώς έχει συμφωνηθεί.

Από την άλλη πληροφορέις αναφέρουν οτι ζητήθηκε απο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνουν Αθήνα για το τριήμερο στην περίπτωση που χρειαστεί να περάσει εσπευσμένα από τη Βουλή το πρόγραμμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Μέσα σε αυτό το κλίμα επανήλθε στο Ελληνικό ζήτημα και ο Γερμανος Υπουργός Οικονομικών.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε το μεσημέρι σε συνέδριο της Bundesbank στη Φρανκφούρτη , όπου και αναφέρθηκε και στην Ελλάδα και τον νέο ομόλογό του Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παραδέχθηκε ότι πράγματι χρειάζεται «κούρεμα» χρέους, πρόσθεσε όμως ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί με βάση τους ευρωπαϊκούς κανόνες.

«Η βιωσιμότητα χρέους δεν είναι εφικτή χωρίς το »κούρεμα», το ΔΝΤ έχει δίκιο που το υποστηρίζει αυτό. Ομως δεν μπορεί να γίνει »κούρεμα» γιατί θα παραβίαζε το σύστημα της ΕΕ», είπε συγκεκριμένα ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι πιο συμβατικός από τον προκάτοχό του, υποστήριξε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και συνέχισε τονίζοντας ότι δεν ξέρει πότε θα λήξει η τραπεζική αργία.

«Πρέπει να εξετάσουμε το οξύ πρόβλημα των capital controls στην Ελλάδα. Κανείς δεν γνωρίζει πότε θα ανοίξουν οι ελληνικές τράπεζες και θα λήξει η τραπεζική αργία.

Αν οι Έλληνες επιθυμούν να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη, πρέπει να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις. Δεν έχουμε δει ακόμη τις προτάσεις από την Ελλάδα. Πιο συμβατικός και συνεργάσιμος από τον προκάτοχό του ο νέος υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, ο κ.Τσακαλώτος. Είπα στον Τσακαλώτο ότι το μόνο που έχει να κάνει η Ελλάδα είναι να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Η Ευρώπη σημείωσε πρόοδο σε εποχές κρίσεων, έτσι δεν ανησυχούμε όπως άλλοι. Χωρίς κούρεμα το χρέος της Ελλάδας δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμο. Είναι σωστή η παραδοχή του ΔΝΤ στο ζήτημα αυτό. To ΔΝΤ με προειδοποίησε να μην είμαι τόσο γεναιόδωρος με την Ελλάδα. Δεν ήθελα το ΔΝΤ στο πρόγραμμα, αλλά η Μέρκελ με παρέκαμψε. Ο Ελληνας ΥΠΟΙΚ μου είπε ότι η ελάφρυνση χρέους δεν λύνει τα προβλήματα» κατέληξε, χωρίς να διευκρινίσει αν πρόκειται για τον Γιάνη Βαρουφάκη ή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Επιχείρησε μάλιστα να κάνει και χιούμορ λέγοντας «Πάρτε εσείς (ΗΠΑ) την Ελλάδα και κρατάμε εμείς (Γερμανία) το Πουέρτο Ρίκο» μια δήλωση με αποδέκτη το ΔΝΤ που τους άφησε όλους άφωνους.

Στο μεταξύ τν έντονη διαμαρτυρία των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού προκάλεσε το δημοσίευμα της Γερμανικης εφημερίδας bild που χωρίς να κατονομάζει τις πηγές της αναφέρει οτι σχεδιάζεται η απομάκρυνση Καμμένου από την κυβέρνηση και η συνεργασία με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Και οι δυο έσπευσαν με κατηγορηματικό τρόπο να διαψεύσουν το δημοσίευμα και δεν έκρυψαν την ενόχλησή τους.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: