Τα social media σκοτώνουν ή βοηθούν τις ανθρώπινες σχέσεις; H Teen Queen γράφει!

2019 στο προσκήνιο. Νέα χρονιά, νέοι στόχοι, νέα όνειρα. Ας συνεχίσουμε να βοηθάμε, να προσφέρουμε και να έχουμε τον έλεγχο των πραγμάτων. Να χρησιμοποιούμε με μέτρο ότι υπάρχει στην καθημερινή μας ζωή και ρουτίνα αλλά να μην είμαστε εξαρτημένοι από αυτά. Τα social media είναι από μόνα τους μια συντροφιά για τον καθένα μας τις ώρες που χαλαρώνουμε αλλά και ένα μέσο βοήθειας εν ώρα εργασίας που παρόλα αυτά επειδή είναι λεπτό αυτό το ζήτημα των μέσων ενημέρωσης πρέπει να έχουμε τον έλεγχο έτσι ώστε η συντροφιά να παραμένει συντροφιά και να μην εξελίσσεται σε αποκοπή από τα πάντα γύρω μας.

Τα social media σκοτώνουν ή βοηθούν τις ανθρώπινες σχέσεις;

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας την επαφή με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε τόσο έντονο βαθμό που αγγίζει τα όρια εξάρτησης πλέον. Πολλοί βέβαια είναι αυτοί που τα χρησιμοποιούν λόγω επαγγελματικής ανάγκης ,είτε για διάφορους άλλους λόγους.

Το θέμα είναι να τα χρησιμοποιούμε σωστά και να μην είμαστε εξαρτημένοι. Ζούσαμε και χωρίς αυτά! (γέλια)

Έχουν και θετικά και αρνητικά αντίκτυπα γενικά. Πολλοί χωρίς να το καταλαβαίνουμε χρησιμοποιώντας τα σε καθημερινή βάση αποσπούν την προσοχή μας και μας αποκόβουν από τον περίγυρό μας. Γινόμαστε πολύ εσωστρεφείς και απότομοι καθώς περιστρεφόμαστε μονίμως γύρω από αυτά. Όλα θέλουν μέτρο και όρια. Καλό τους στοιχείο θεωρείται το γεγονός ότι μέσω αυτών αποκτάμε άμεση επικοινωνία και έχουμε συχνές επαφές με φίλους, συγγενείς, γνωστούς που είναι μακριά και δεν έχουμε την δυνατότητα να βρισκόμαστε από κοντά. Όλοι έχουμε καθίσει με τις ώρες και μιλάμε με φίλους μας μέχρι να μας προειδοποιήσει με την φωτεινή ένδειξη ότι η μπαταρία εξαντλείται. Και ποιος δεν το έχει κάνει;! Όταν έχουμε όμως τον φίλο κοντά μας είναι προτιμότερο να βρεθούμε για καφέ και να πούμε τα νέα μας από κοντά παρά μέσω μηνυμάτων. Όσο τους έχουμε δίπλα μας να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες αυτές!

Είναι και τα χρόνια δύσκολα αλλά και οι ανθρώπινες σχέσεις εξίσου το ίδιο. Όταν λοιπόν τους έχουμε δίπλα μας ζούμε τα πράγματα και τις καταστάσεις πιο έντονα, πιο ρεαλιστικά και όχι πίσω από οθόνες και εικονικά πράγματα. Οι άνθρωποι φοβόμαστε να νιώσουμε, να εξωτερικεύσουμε τα συναισθήματά μας και πίσω από τις οθόνες οι περισσότεροι θεωρούμε ότι είμαστε καλύτερο και πιο ασφαλείς, κάτι το οποίο είναι μέγα λάθος. Πρέπει να μάθουμε να λέμε κατάματα ό,τι νιώθουμε, ό,τι πιστεύουμε στον άλλον γιατί η άμεση επαφή είναι μακράν καλύτερη από την εικονική και την απρόσωπη.

Όπως λέει και το άσμα «για κοίτα με στα μάτια λοιπόν και εξηγήσου».

Ωστόσο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τον κατάλληλο τρόπο χρήσης και με μέτρο είναι εργαλεία χρήσιμα και τρομακτικά γρήγορα αφού έχουν την δυνατότητα να διατηρούν στον χρόνο επαφές και γνωριμίες. Μην αφιερώνουμε όμως όλο τον χρόνο μας σε αυτά και μην τα αφήνουμε να επηρεάζουν τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους γύρω μας γιατί όσο εύκολα μπήκαν στην ζωή και στην καθημερινότητά μας τόσο εύκολα μπορούν να ‘’γκρεμίσουν’’ ότι έχουμε φτιάξει.

sxeseis

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: