Τα λάθη που κλονίζουν τη σeξουαλική ζωή ενός ζευγαριού

Όλα είναι απαραίτητα. Σεβασμός, εμπιστοσύνη,

επικοινωνία, κατανόηση και τα σχετικά. Αλλά το καλό σeξ που γίνεται και συχνά αποτελεί ένα από τα πιο βασικά συστατικά ώστε να κρατηθεί η σχέση επί μακρόν. Αν θες είναι, κάτι σαν placebo, κι αυτό δεν το κάνει λιγότερο απαραίτητο, ίσα ίσα. Γιατί όταν δεν κάνεις σeξ με το σύντροφό σου για ένα μήνα π.χ, δεν παθαίνεις κάτι σωματικά. Το μυαλό σου, όμως, αρρωσταίνει.

Τι λάθη γίνονται και το σeξ αρχίζει να φθίνει μέσα στη σχέση; Η «παρουσία» της συνήθειας είναι κάπως αναπόφευκτη, προφανώς. Αλλά με λίγη δουλίτσα μπορείς τουλάχιστον να κάνεις πως δεν τη βλέπεις συνέχεια μπροστά σου (είπαμε, κάτι σαν placebo). 

Κάνετε σeξ μόνο υπό συνθήκες

Όταν περνάει ο περίφημος ανέμελος πρώτος καιρός (όσο διαρκεί αυτός για το κάθε ζευγάρι) και το σeξ σταματάει να γίνεται αυθόρμητα, πολλά ζευγάρια περνάνε ξαφνικά και σχεδόν αυτοματοποιημένα στην αντίπερα όχθη, εκεί όπου (το σeξ) απαιτεί κάποιες γραφικές προϋποθέσεις για να προκύψει, όπως δείπνα με αναμμένα κεριά, μπουκάλια κρασί και τριαντάφυλλα (είμαι η μόνη που μετά από φαγητό με κρασί υπό αχνό φως αισθάνεται κυρίως την ανάγκη να πέσει για ύπνο;). Κατανοητό πως όταν η ρουτίνα σας καταπλακώνει εσείς να ψάχνετε τρόπους να την πάρετε από πάνω σας, αλλά ίσως το να ψάξετε να βρείτε εκείνον τον πρώτο αυθορμητισμό να είναι κάπως πιο σοφό από το να του γκρινιάζεις που δεν σε πάει για φαγητό σε ακριβό εστιατόριο ώστε να του «κάτσεις» μετά.    

Κάνετε σeξ μόνο όταν έχετε όρεξη

Στο σeξ ισχύει ό,τι λένε και για τα ραπανάκια: Τρώγοντας έρχεται η όρεξη. Το να περιμένετε πότε θα δεήσει η λίμπιντό σας να αναδυθεί από μόνη της σαν την Αφροδίτη μέσα από τη θάλασσα, ενώ παλεύετε καθημερινά με τόσα κύματα άγχους και κούρασης και σκοτούρας, είναι κάπως μάταιο. Αν δεν αγγίξετε ο ένας τον άλλο και δεν έρθετε κοντά, αν δεν θέλετε να έχετε διάθεση, τότε πώς;

Ξεσπάς με ερωτική αποχή

Σαν σύγχρονη Λυσιστράτη λοιπόν, κηρύσσεις σeξουαλική απεργία για να διαμαρτυρηθείς για ό,τι κάνει και σου σπάει τα νεύρα, όχι μόνο όταν δεν έχεις όρεξη για σeξ, αλλά και όταν έχεις. Δηλαδή στερείς από τον εαυτό σου την ερωτική απόλαυση κάνοντάς του εμπάργκο. Η συμπεριφορά αυτή περνάει, δεν περνάει σε βάθος χρόνου τείνει να γίνει συνήθεια και μετά αναρωτιέστε τι πήγε λάθος τι; Δεν θα βγάλεις τίποτα με αυτή την ανόητη μορφή εκβιασμού. Χίλιες φορές καλύτερα να του μιλήσεις για ό,τι σ” ενοχλεί μετά το σeξ, που θα είστε και οι δύο (θεωρητικά) πιο χαλαροί. Η αποχή προκαλεί έ-ντα-ση.

Δεν μιλάτε (σωστά) γι” αυτό

Κάποιες φορές μπορεί να μην πηγαίνουν όλα «ρολόι», να προκύπτουν θεματάκια, όπως αυτό που αναλύουμε εδώ. Το χειρότερο πράγμα που μπορείτε να κάνετε όταν συμβαίνει κάτι που δεν σας αρέσει- όπως σε όλους τους τομείς, έτσι και σ” αυτόν- είναι να ρίξετε το όποιο ζήτημα κάτω από το χαλί, να το καλύψετε και να κάνετε πως δεν συμβαίνει. Εξίσου ζημιογόνα συμπεριφορά το να σκύβετε πάνω από το θέμα νευρικά και προβληματισμένα. Θέλει ψυχραιμία και πολύ λεπτό χειρισμό το να εκφράσεις στον άλλο κάτι που αφορά τη σeξουαλική συμπεριφορά του.

Θεωρείτε ο ένας τον άλλο δεδομένο

Στις σχέσεις συμβαίνει το εξής: Ο ένας θέλει- ή δείχνει ότι θέλει- πάντα λίγο παραπάνω από τον άλλο. Ο ένας το εκφράζει πιο πολύ κι ο άλλος, ο λιγότερο εκδηλωτικός «κάθεται» πάνω σ” αυτό, θεωρώντας τον άλλον κάπως δεδομένο. Πόσο άδικο και παραπλανητικό όλο αυτό! Όταν συμβαίνει κάτι κι αποδεικνύεται ότι ο τίμιος «δεδομένος» δεν είναι τόσο δεδομένος τελικά, ο λιγότερο εκδηλωτικός, που χάνει τη γη κάτω απ” τα πόδια του, επιτέλους ξυπνάει κι αρχίζει τα σπασμωδικά. Αν δεν είναι αργά, η κατάσταση αυτή μπορεί να εξελιχθεί σε ένα πολύ αποτελεσματικό ερωτικό παιχνίδι. Αλλά δεν είναι για χόρταση, γιατί κάποια στιγμή έρχεται η ώρα μηδέν και το πράγμα δεν συμμαζεύεται. Μην θεωρείς ποτέ και κανέναν δεδομένο, αλλά μην επιτρέπεις κιόλας να σε θεωρούν.  

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: