Τα 70s επιστρέφουν στη μόδα – 4 τάσεις που θα βλέπεις παντού τον χειμώνα

Μετά την καταπίεση της πανδημίας, το 2021 ζητάει υπερβολή.

Groovy style, bell sleeves και γενικά μία τάση για έκφραση και έντονη επικοινωνία άμεσα και έμμεσα ήταν τα βασικά χαρακτηριστικά της δεκαετίας των 70s. Η φειδώ και οι περιορισμοί στο κομμάτι του στυλ απουσίαζαν ηχηρά. Οι εμφανίσεις που έβρισκαν τον δρόμο τους στο street style και στις βραδινές εξόδους ήθελαν να εξωτερικεύσουν όλη τη θέληση για διασκέδαση και κοινωνικότητα που διακατείχε τους ανθρώπους της εποχής.

Πρόκειται για μία δεκαετία αρκετά μακριά, όχι μόνο χρονικά αλλά και ουσιαστικά από το 2021, μια χρονιά που μαζί με τους προκατόχους της επαινεί τον μινιμαλισμό και τις καθαρές εικόνες.

Street Style Inspo: Τα long sleeve είναι ξανά πρωταγωνιστές! Έτσι θα τα φορέσεις το φθινόπωρο 2021

Η καταπίεση της πανδημίας ζητάει υπερβολή

Η πανδημία, ωστόσο, και όλα τα συνεπακόλουθά της -η καταπίεση, οι περιορισμοί- έχουν δημιουργήσει άλλες φορές ενδόμυχα και άλλες ηχηρά την ανάγκη για μία υπερβολή μεγαλύτερη από τα συνηθισμένα. Για να νιώσει ο κόσμος και να ξαναζήσει κάτι από αυτά που έχασε στο πανδημικό διάβα του χρόνου.

Με γνώμονα αυτά, η μόδα των 70s αναμενόμενα αποτελεί έμπνευση στο σήμερα. Οι γονείς μας θα δουν στοιχεία που μπορεί να έχουν κρατήσει στις ντουλάπες τους από τότε να ζωντανεύουν από την επόμενη γενιά, σε μία σαφώς πιο μοντέρνα και εκσυγχρονισμένη εκδοχή.

12 fashion quotes που δείχνουν ότι μόδα δε σημαίνει απλώς «ρούχα»

Η μόδα των 70s εισβάλλει στο 2021

Ήδη μερικές από τις πιο διάσημες influencers έχουν επιλέξει τη μόδα των 70s για τα σύγχρονα outfits τους. Στην πλειοψηφία, με τη δική τους προσωπική πινελιά και απλώς χρησιμοποιώντας το παρελθόν ως μία γενική βάση.

Τα 70s επιστρέφουν στη μόδα   4 τάσεις που θα βλέπεις παντού τον χειμώνα

Οι 4 τάσεις που θα βλέπεις παντού τον χειμώνα

1. Bucket Hats 

Είτε το συνδυάσεις με τα δερμάτινα που τόσο αγαπάς είτε με ένα απλό denim, το bucket hat είναι ο πιο cozy τρόπος να φέρεις το 70s στο 2021. Τα είδες παντού το καλοκαίρι, θα τα δεις στα πιο χειμερινά τους υφάσματα, όπως το βελούδο, μέσα στον χειμώνα.

2. Πλεκτά tops και ζακέτες

Όλα τα knitted items, εκείνα τα ζεστά πλεκτά που αγκαλιάζουν τέλεια το σώμα σου παραμένουν Νο1 επιλογή. Μπορεί να τα δεις σε crop top, ζακέτες, ακόμα και ολόσωμες φόρμες.

3. Patchwork

Το patchwork trend έχει βρει τον δρόμο του σε κάθε ρούχο ενός outfit είτε αυτό είναι μία midi φούστα είτε ένα παντελόνι. Το επόμενο μεγάλο hit μετά το layering.

4. Flared jeans

Τα flared jeans ή αλλιώς τα παντελόνια καμπάνια συνδυάζονται με ένα κορμάκι ή ένα T-shirt και δημιουργούν το απόλυτο στυλ για το 2021. Καθημερινό αλλά περιποιημένο, κομψό αλλά πρακτικό

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: