Τα 30 ωραιότερα χωριά των Ελληνικών νησιών! Ομορφιά που δεν τη χορταίνει το μάτι!

Άλλα χτισμένα σε υπέροχες τοποθεσίες με την ομορφιά τους να συμπληρώνει εκείνη της φύσης. Άλλα ξεχωρίζουν για την αρχιτεκτονική τους με τα γραφικά σοκάκια, τα κατάλευκα σπίτια, τις γραφικές πλατείες και τους επιβλητικούς ναούς. Όλα όμως σε σαγηνεύουν με την ομορφιά τους και σε προκαλούν να τα επισκεφτείς.

Αν και, όπως λένε, η ομορφιά βρίσκεται στα μάτια του θεατή, οι συντάκτες του dinfo προσπαθήσαμε να επιλέξουμε τα 30 πιο όμορφα χωριά των Ελληνικών νησιών. Απολαύστε τα..

1. Κοκκάρι, Σάμος

Δέκα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της πόλης της Σάμου, και πάνω στον παραλιακό δρόμο του νησιού, βρίσκεται το Κοκκάρι, ένα μικρό χωριουδάκι με γραφικά σπιτάκια και όμορφες παραλίες. Χτίστηκε στις αρχές του 19ου αιώνα πάνω στα ερείπια παλαιότερου οικισμού και πήρε το όνομά του από το κοκκάρι, ένα είδος μικρού κρεμμυδιού που καλλιεργείται στην περιοχή.

Οι μόνιμοι κάτοικοι του Κοκκαρίου ασχολούνται ως επί το πλείστον με τον τουρισμό, καθώς το γραφικό λιμανάκι είναι από τα πιο ανεπτυγμένα τουριστικά μέρη της Σάμου.

2. Άσσος, Κεφαλονιά

Στο βόρειο τμήμα της Κεφαλονιάς βρίσκεται η Άσσος, ένα πανέμορφο χωριό χτισμένο αμμφιθεατρικά γύρω από την ομώνυμη χερσόνησο. Ο οικισμός διατηρεί την παραδοσιακή αυθεντική επτανησιακή αρχιτεκτονική του ενώ η πλούσια βλάστηση από ψηλά πεύκα και κυπαρίσσια που συναντά τα βαθυγάλαζα νερά του Ιονίου, δημιουργεί ένα τοπίο ειδυλλιακό.

3. Μόλυβος, Λεσβος

Ο Μόλυβος βρίσκεται στο βόρειο άκρο του νησιού και χαρακτηρίζεται από την απαράμιλλη φυσική ομορφιά και τη γραφική του αρχιτεκτονική. Τα σπίτια του οικισμού κατασκευασμένα από πέτρα και ξύλο και βαμμένα με έντονα χρώματα, σε συνδυασμό με το επιβλητικό βυζαντινό κάστρο που δεσπόζει στην περιοχή, δημιουργούν ένα γραφικό και ρομαντικό περιβάλλον. Οι πλακόστρωτοι δρόμοι, τα μονοπάτια που οδηγούν στις παλιές γειτονιές, οι εκκλησίες και οι μαγευτικές ακρογιαλιές ολοκληρώνουν τη παραμυθένια ομορφιά.

4. Υστέρνια, Τήνος

Kτισμένα αμφιθεατρικά στην πλαγιά Μεροβίγλια, σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο με καταπληκτική θέα στα γύρω νησιά, αποτελούν έναν από τους μεγαλύτερους και ιστορικότερους οικισμούς της Τήνου. Πλακόστρωτα δρομάκια, καμάρες, αυλές με λουλούδια, κρεμαστοί κήποι, πλατείες, άφθονα νερά και πλατάνια συνθέτουν το γραφικό τοπίο. Στα αξιοθέατα της περιοχής συγκαταλέγονται περιστεριώνες, κάτασπρα εξωκλήσια, μουσείο Υστερνιωτών καλλιτεχνών αλλά και τα ερείπια ενός συγκροτήματος οκτώ ανεμόμυλων που βρίσκονται στα δυτικά όρια του οικισμού. Οι γνωστοί Μύλοι Υστερνίων αποτελούν γνήσιο δείγμα της λαϊκής τέχνης και έχουν χαρακτηριστεί ως διατηρητέα μνημεία.

5. Οία ,Σαντορίνης

Η Οία είναι ο δεύτερος σπουδαιότερος οικισμός της Σαντορίνης. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από τα Φηρά. Ξεχωρίζει για το ηλιοβασίλεμα της και τον υπόσκαφο οικισμό της, δηλαδή τα σπίτια – σπηλιές, που είναι σκαμμένα στο βράχο.

6. Αρχανες, Κρήτη

Το πολύχρωμο χωριό των Αρχανών, έχει βραβευτεί σε διαγωνισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όσον αφορά την οικιστική του ανάπτυξη. Χωρίζεται σε δύο συνοικίες, με σπίτια βαμμένα όλα σε ώχρα, ροζ, μωβ, μπορντώ και τις αποχρώσεις τους.

7. Όλυμπος, Κάρπαθος

Ένα χωριό ζωντανό λαικό μουσείο που σε εντυπωσιάζει με την πρώτη ματιά. Βρίσκεται στην κορυφή ενός λόφου και διαθέτει μια εξαιρετική φυσική θωράκιση και επί αιώνες αποτελούσε το ασφαλέστερο καταφύγιο για τους κατοίκους του νησιού που προσπαθούσαν να προφυλαχθούν από τους πειρατές.

Λόγω της θέσης του τα σπίτια διαθέτουν μια μοναδική θέα προς το Αιγαίο Πέλαγος και γι’ αυτό όχι άδικα από πολλούς έχει χαρακτηριστεί ως το μπαλκόνι του Αιγαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοί συνεχίζουνε να φοράν τις τοπικές ενδυμασίες, διατηρούν τους γλωσσικούς τους ιδιωματισμούς και χρησιμοποιούν παραδοσιακά εργαλεία στην αγροτική παραγωγή όπως το ξύλινο άροτρο.

8. Πυργί, Χιος

Το «ζωγραφιστό χωριό», όπως το αποκαλούν πολλοί λόγω των περίτεχνων διακοσμητικών μοτίβων στις προσόψεις των οικημάτων, είναι το μεγαλύτερο μεσαιωνικό χωριό της Χίου και απέχει 25 χιλιόμετρα από την πόλη. Η είσοδος στον μεσαιωνικό οικισμό συνοδεύεται από επιφωνήματα… Τα περίφημα «ξεστά» ή «ξυστά» είναι παντού, στους τοίχους των σπιτιών, στις καμάρες, στα μπαλκόνια, κάτω από τα μπαλκόνια. Στο βενζινάδικο, στην κεντρική εκκλησία, την τράπεζα, το φαρμακείο, ακόμη και στις τέντες! Παρ’ όλες τις αλλοιώσεις που επέφεραν σ’ αυτό ο χρόνος και οι ανθρώπινες επεμβάσεις, το Πυργί αποτελεί ακόμη και σήμερα έναν ζωντανό μεσαιωνικό θρύλο.

9. Φάνες, Ρόδος

Βρίσκεται περίπου 22 χιλιόμετρα Νοτιοδυτικά από την πρωτεύουσα, στην δυτική ακτή του νησιού της Ρόδου και πήρε το όνομά του είτε από τον φανό, τον φάρο που υπήρχε στην περιοχή, είτε από το Ναό του Φαναίου Απόλλωνα της περιοχής. Το χωριό άλλαξε εντελώς μορφή το 2011 όταν οι νέοι αποφάσισαν να εμπλουτίσουν με χρωματιστά σχέδια 72 σπίτια του. Το αποτέλεσμα.. ένα απίστευτα όμορφο χωρίο, με χρωματιστά σπίτια και δρομάκια που όποιος επισκέπτεται έχει την αίσθηση ότι μπαίνει στον κόσμο των παραμυθιών. Μια απίστευτη αλλαγή που έδωσε χρώμα στο χωριό αλλά και τις ψυχές των ανθρώπων.

10 Λευκες, Πάρου

Το πλέον ορεινό χωριό της Πάρου και το πιο πράσινο. Βολτάροντας στα πανέμορφα στενάκια του με τους λευκούς αρμούς, βλέπεις τα παλιά πλυσταριά που κάποιες νοικοκυρές τα χρησιμοποιούν ακόμη, το Σπίτι της Λογοτεχνίας, το γραφικό Ράμνο, μαγαζάκια και φυσικά μια απίστευτη θέα στο γαλάζιο της θαλασσας. Οι πρώτοι κάτοικοι ήταν πρόσφυγες που ήρθαν από την Κρήτη και τη Νάουσα, αλλά και ντόπιοι, οι οποίοι επέλεξαν το βουνό για να χτίσουν το χωριό τους, από το φόβο των πειρατών.

11. Ποσειδωνία – Ντελαγκράτσια, Σύρος

Το χωριό που διατήρησε το παλιό του όνομα, παρά την αρχαιοπρεπή μετονομασία, έγινε το πιο πολυσύχναστο θέρετρο από τα μέσα του 19ου αι. όταν οι αστοί αναζήτησαν τη θάλασσα και άφησαν τις πευκόφυτες εκτάσεις. Μάλιστα το 1880 οι Ερμουπολίτες σχεδίαζαν να συνδέσουν τον οικισμό με την Ερμούπολη με σιδηρόδρομο. Αξίζει να περιηγηθεί κανείς και να ανακαλύψει τα νεοκλασικά του χωριού που μαρτυρούν τις ένδοξες στιγμές του πιο «αριστοκρατικού θέρετρου του νησιού».

12. Κάστρο, Σίφνος

Συνδυάζοντας αρμονικά το πανέμορφο φυσικό τοπίο με το δομημένο περιβάλλον, το Κάστρο ήταν η παλιά πρωτεύουσα του νησιού μέχρι το 1836 και οφείλει το όνομά του στη μορφή την οποία είχε οικοδομηθεί, σαν μεσαιωνικό οχυρό. Οι φιλόξενοι κάτοικοί του κατάφεραν να διατηρήσουν μέχρι σήμερα, με αξιοθαύμαστο ζήλο, την αμυντική πολεοδομική του δομή, ζώντας και δημιουργώντας, με τις όποιες δυσκολίες, μέσα σ’ αυτή την ομορφιά.

13. Στενιές, Άνδρος

Ένα χωριό γεμάτο επιβλητικά καπετανόσπιτα, φωλιασμένο μέσα σε πλούσια βλάστηση. Απέχει μόλις δύο χιλιόμετρα από τη Χώρα, και ενδείκνυνται για περιπάτους από το Παλαμίδι ως το Κατοχώρι, ανάμεσα στους ψηλούς τετράγωνους πύργους του 17ου και 18ου αιώνα, από τους οποίους ξεχωρίζει ο τριώροφος πύργος Μπίστη-Μουβελά.

14. Θολάρια, Αμοργός

Βρίσκεται στην ΒΔ πλευρά του νησιού, στην αρχαία Αιγιάλη. Όμορφα σπίτια, πλακόστρωτα σοκάκια, καμάρες και προπάντως φιλόξενους κατοίκους που θα σας ανταποδώσουν τις καλημέρες με τα αυθόρμητα χαμόγελα που τους διακρίνουν. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

15. Δρυοπίδα, Κύθνος

Είναι το μοναδικό χωριό στο νησί που δεν είναι ορατό από τη θάλασσα. Βρίσκεται σε ένα απάνεμο μέρος μεταξύ δύο λόφων που το προφυλάσσουν από τους αέρηδες και σε μέσο υψόμετρο τα 146 μέτρα. Αρχιτεκτονικά συγκεντρώνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιατί αν και είναι ένα παραδοσιακό χωριό των Κυκλάδων, τα κτίσματά του ξεφεύγουν από την κυκλαδική αρχιτεκτονική. Διώροφα κτίρια με κεραμίδι, τα περισσότερα του Χωριού, συνθέτουν μια ξεχωριστή και μοναδική εικόνα για Κυκλάδες. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι οι κάτοικοι του οικισμού είχαν έφεση στην τέχνη της κεραμικής και για αυτό τα χρησιμοποιούν ευρέως στα σπίτια τους. Λόγω των παραπάνω η Δρυοπίδα εδώ και μερικά χρόνια έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως Παραδοσιακός Οικισμός. Ο περίπατος ανάμεσα στα στενά σοκάκια σίγουρα θα σας συναρπάσει.

16. Παλαιοκαστρίτσα, Κέρκυρα

Αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πλέον αναγνωρίσιμες περιοχές της Κέρκυρας με σήμα κατατεθέν της τα κρυστάλλινα νερά της αλλά και τη βραχώδη ακτή της με κόλπους χωρίς άμμο. Η ομορφιά εξάλλου του φυσικού τοπίου της περιοχής δεν αφήνει κανένα ασυγκίνητο μιας και ο επισκέπτης μαγεύεται από το πράσινο των πεύκων και τις ακρογιαλιές με τις χρυσαφένιες αμμουδιές. Η περιοχή ανακαλύφθηκε τουριστικά από Άγγλους περιηγητές ενώ μέχρι το 1950 στην περιοχή έστεκε μόνο η ιστορική Μονή της Παλαιοκαστρίτσας με μοναδικό συνεκτικό στοιχείο της πόλης με την πόλη της Κέρκυρας ένα δρόμο που κατασκεύασαν κατά την περίοδο της Αγγλοκρατίας στο νησί.

17. Καρυά, Λευκάδα

Η Καρυά το ορεινό κεφαλοχώρι της Λευκάδας, απέχει 14 χλμ. από την πόλη της Λευκάδας και είναι πνιγμένη στο βαθύ πράσινο που της χάρισε απεριόριστα η φύση και που φρόντισαν και διατήρησαν οι φιλόξενοι κάτοικοι του. Αμέτρητα πλακόστρωτα δρομάκια που απλώνονται σε όλο τον οικισμό, παλιά αλλά και ανακαινισμένα πέτρινα σπίτια, παραδοσιακά κτισμένα, αυλές με πεζούλια, διάσπαρτα ιστορικά εκκλησάκια, ανεμόμυλοι, ξερολιθιές. Στο κεντρικότερο σημείο του χωριού βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, με το επιβλητικό της καμπαναριό, η οποία κτίστηκε στα τέλη του 19ου αιώνα.

18. Απείρανθος, Νάξος

Η Απείρανθος είναι κτισμένη στους πρόποδες του βουνού Φανάρι, σε υψόμετρο 600 μέτρων και απέχει 28 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού. Ενετικοί πύργοι, όμορφα παλιά διώροφα σπίτια, μαρμάρινα καλντερίμια με καμάρες, γραφικές πλατείες με καφενεία και η ποιητική διάθεση των Απεραθιτών, δημιουργούν μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα που σπάνια συναντάται στον κυκλαδικό χώρο. Η Απείρανθος ξεχωρίζει από τα άλλα χωριά της Νάξου στο γλωσσικό ιδίωμα, τα ήθη και τα έθιμα, καθώς οι κάτοικοί της θεωρείται ότι προήλθαν από άλλες περιοχές (Κρήτη, Μικρά Ασία κ.ά.).

19. Μπόχαλη, Ζάκυνθος

Η Μπόχαλη είναι ένα μικροσκοπικό, μαγευτικό χωριουδάκι γαντζωμένο στην κορφή του ακρωτηρίου στην πίσω μεριά της πόλης της Ζακύνθου. Αξίζει η επίσκεψη κατά την διάρκεια της ημέρας, για να φωτογραφήσετε το εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής με τις βυζαντινές εικόνες του, και για να θαυμάσετε τον απέραντο πευκώνα με το παληό ενετικό κάστρο. Το κάστρο, σήμερα μισογκρεμισμένο από τον σεισμό που το 1953 ρήμαξε το νησί, είναι μια επίσκεψη που πρέπει οπωσδήποτε να προγραμματίσετε στην διάρκεια των διακοπων σας, γιατί από το σημείο αυτό το βλέμμα μπορεί απλωθεί σε 360 μοίρες, επιτρέποντας στον επισκέπτη να θαυμάσει ταυτόχρονα και τις δύο ακτές του νησιού.

20. Κλήμα, Μήλος

Το Κλήμα είναι το πιο γραφικό από όλα τα παραδοσιακά ψαροχώρια της Μήλου και το πιο πολυφωτογραφημένο καθώς τα πολύχρωμα σύρματα δίπλα στο γαλαζοπράσινο της θάλασσας προσφέρουν μια χρωματική πανδαισία στον επισκέπτη. Σύρματα υπάρχουν και σε άλλες παραθαλλάσιες περιοχές της Μήλου, αλλά στο Κλήμα είναι πολύ ιδιαίτερα μιας και τα χτίσματα είναι διώροφα. Στο ισόγειο βρίσκονται τα σύρματα και αποθηκευτικοί χώροι ενώ στον πρώτο όροφο ήταν οι κατοικίες.

21. Κοντιάς, Λήμνος

Πλακόστρωτα δρομάκια, δεκάδες πέτρινα σπίτια με χρωματιστά παραθυρόφυλλα, από τα ομορφότερα δείγματα της παραδοσιακής αρχιτεκτονικής της Λήμνου, περίτεχνα νεοκλασικα, περιβόλια με πορτοκαλιές και λεμονιές και ένα παλιό εργαστήριο λεμονάδων του 1954.. Πρόκειται γι έναν από τους πιο όμορφους οικισμούς του νησιού, χτισμένος δίπλα σ’ έναν καταπράσινο λόφο με πεύκα και κυπαρίσσια!

22. Σκάλα, Πάτμος

Πρόκειται για έναν γραφικό οικισμό χτισμένο γύρω από ένα όμορφο λιμάνι. Η Σκάλα άρχισε να αναπτύσσεται κατά το 19ο αιώνα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια το χωριό ήταν εκτεθειμένο σε επιθέσεις πειρατών. Με την ανάπτυξη του εμπορίου και της ναυτιλίας, η Σκάλα αποτέλεσε το σημαντικότερο επιχειρηματικό κέντρο και σήμερα περιλαμβάνει τις περισσότερες τουριστικές υποδομές του νησιού. Ανάμεσα στα πολλά αξιοθέατα της Σκάλας, βρίσκονται τα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης, το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το Ιταλικό Κτίριο στην προκυμαία και το μικρό νησάκι Πετροκάραβο, το οποίο προσεγγίζεται μόνο με καΐκι.

23. Μαλτεζάνα, Αστυπάλαια

H Μαλτεζάνα, ο δεύτερος μεγαλύτερος οικισμός στην Αστυπάλαια, πήρε το όνομα του πιθανότατα από τους Μαλτέζους πειρατές που στάθμευαν στην περιοχή με τα καράβια τους. Τα σπιτάκια είναι απλωμένα σε κοιλάδα με πράσινα περιβόλια, έφορα αγροκτήματα με κηπευτικά και λουλούδια. Για να βρεθεί κανείς εκεί χρειάζεται να περάσει την στενή λωρίδα γης που αποκαλείται και ως «Στενό», μια διαδρομή με ιδιαίτερη- άγρια ομορφιά!

24. Λακκί, Λέρος

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου, λόγω της γεωγραφικής του θέσης, και χρησιμοποιήθηκε κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ο κύριος ναυτικός σταθμός από τους Ιταλούς. Φοβερά κτίρια που αντιστέκονται πεισματικά στον χρόνο, άψογη ρυμοτομία, πάρκα, ευκάλυπτοι, χαμηλά (το πολύ δίπατα ­ σπίτια). Το Λακκί μοιάζει με ξεχασμένη ευρωπαϊκή πόλη και δη ιταλική, γιατί Ιταλοί τη φρόντισαν. Μετέτρεψαν από το 1912 έως το 1948 τον γραφικό όρμο σε αληθινή ζηλευτή πόλη με χάρη, ευαισθησία και λειτουργικότητα.

25. Νικιά, Νίσυρος

Πρόκειται για ένα πανέμορφο χωριό σκαρφαλωμένο σε υψόμετρο 400 μέτρων. Χαρακτηριστικό του η πλατεία με τα ψηφιδωτά – τεχνική που βρίσκει κανείς στη Νίσυρο, για την κατασκευή των οποίων χρησιμοποιούνται μαύρες και λευκές πέτρες που σχηματίζουν όμορφα σχέδια. Από την άκρη του οικισμού μπορεί κανείς να δει ολόκληρο τον κρατήρα του ηφαιστείου, καθώς το μέρος προσφέρει πανοραμική θέα.

26. Χώρα, Κάλυμνος

Η Χώρα ή Χωριό βρίσκεται 3 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Πόθιας, αν και πλέον τα δύο χωριά έχουν πρακτικά ενωθεί και το ένα αποτελεί προέκταση του άλλου. Yπήρξε για πολλούς αιώνες η πρωτεύουσα της Καλύμνου και κτίστηκε σκόπιμα μακριά από τη θάλασσα, προς αποφυγή των πειρατών που λυμαίνονταν τότε τη Μεσόγειο. Όπως είναι αναμενόμενο, γύρω από τη Χώρα βρίσκονται ορισμένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της Καλύμνου, όπως το Κάστρο της Χώρας και το Πέρα Κάστρο ή Κάστρο της Χρυσοχεριάς όπως λέγεται εναλλακτικά.

27. Ζιά, Κως

Το γραφικό χωριουδάκι της Ζιας είναι το ψηλότερο κατοικημένο σημείο του νησιού. Βρίσκεται στην πλαγιά του όρους Δίκαιος (Ωρομέδων) και απέχει περίπου 14χλμ από την πόλη της Κω. Η Ζια είναι περικυκλωμένη από καταπράσινά δάση κυπαρισσιού και πεύκων, ελαιώνες και διάσπαρτες βελανιδιές, αλλά και αρκετές πηγές νερού που αναβλύζουν από το βουνό. Φτάνοντας στο χωριό, η θέα είναι πραγματικά ανεπανάληπτη. Από κάτω απλώνεται ολόκληρο το νησί και απέναντι ξεχωρίζουν η Κάλυμνος και οι μικρασιατικές ακτές. Η Ζια είναι περήφανη για το απολαυστικό ηλιοβασίλεμά της που σαγηνεύει τον επισκέπτη μέσα από τις ομορφότερες εικόνες του Αιγαίου.

28. Κιόνι, Ιθάκη

Το Κιόνι Ιθάκης διεκδικεί επάξια μια θέση ανάμεσα στους διασημότερους προορισμούς του Ιονίου. Βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του νησιού, και είναι χτισμένο αμφιθεατρικά. Τα μικρά κεραμιδοσκέπαστα σπιτάκια του ξεκινούν από ψηλά, από την Ράχη και κατηφορίζουν αρμονικά προς τη θάλασσα φτάνοντας στο κλειστό, γραφικό λιμανάκι συνθέτοντας ένα πανέμορφο τοπίο…

29. Μαγγανίτης, Ικαρία

Απ’29. Μαγγανίτης, Ικαρία τα μεγαλύτερα χωριά της Ικαρίας με πολύ πράσινο με πολλές ελιές και πεύκα. Αξιοσημείωτο είναι το τούνελ (το μοναδικό σε όλο το νησί-γνωστό και ως ‘τρύπα της Τούλας’), που δημιουργήθηκε για να ενώσει τον Μαγγανίτη οδικώς με το υπόλοιπο νησί στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έχει τρεις παραλίες, τη Φυρόδη, που είναι η πιο παλιά παραλία, το Γιαλό που βρίσκεται δίπλα από το γραφικό λιμανάκι και φυσικά τις μαγευτικές Σεϋχέλλες. Το χωριό σε μαγεύει αμέσως και δύσκολα το ξεχνάς..

30. Λουτρό Σφακίων, Χανιά, Κρήτη

Στο στριμωγμένο ανάμεσα στα βράχια μικροσκοπικό οικισμό, νιώθεις πως ανακάλυψες τον τελευταίο καλοκαιρινό παράδεισο της Κρήτης. Απομονωμένος, γαλήνιος, μαγαζάκια και δωμάτια μετρημένα στα δάχτυλα. Εδώ δεν υπάρχουν δρόμοι που να οδηγούν στο Λουτρό ή μακριά από αυτό. Ούτε αυτοκίνητα. Για την ακρίβεια υπάρχει μόνο ένα που κατεβάζει τα σκουπίδια στο λιμάνι. Είναι μια εμπειρία που θα θες να ξαναζήσεις.

Viral news

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: