Σύρος: «Δον Ζουάν» πουλούσε έρωτες και κατάφερε να αρπάξει 150.000 ευρώ

Σάλο έχει προκαλέσει στη Σύρο η υπόθεση ενός «Δον Ζουάν» που πουλούσε έρωτες σε γυναίκες, καταφέρνοντας να τους αρπάξει 150.000 ευρώ.

Ο απατεώνας είχε συνάψει ερωτικές σχέσεις με ευκατάστατες γυναίκες, από τις οποίες κατάφερε να αποσπάσει σημαντικά χρηματικά ποσά. Οι εισαγγελικές αρχές εξέδωσαν εις βάρος του ένταλμα σύλληψης για εξαπάτηση, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, λόγω του ιδιαιτέρως μεγάλου χρηματικού ποσού που υπεξαιρέθηκε με δόλιο τρόπο.

Οι γυναίκες κατάλαβαν κάποια στιγμή το ποιόν του ανθρώπου αυτού, ωστόσο άργησαν να προχωρήσουν σε καταγγελίες λόγω ντροπής. Όταν τελικά το έκαναν, αποκαλύφθηκε πως ο 42χρονος δράστης είχε πλούσιο ποινικό παρελθόν. Μπαινόβγαινε συστηματικά στις φυλακές, έχοντας απασχολήσει τις Αρχές για απάτες, ληστείες και άλλα αδικήματα, ήταν γνωστός στις αστυνομικές και εισαγγελικές υπηρεσίες, αλλά έκανε μια καινούργια αρχή στη Σύρο.

Ο 42χρονος κρατούσε ένα μυστήριο γύρω από το παρελθόν του, κάτι που κέντρισε το ενδιαφέρον των κατοίκων. Σε άλλους έλεγε ότι εργαζόταν σε μεγάλη αμερικανική εταιρεία εξόρυξης πετρελαίου, ενώ σε άλλους ότι ήταν μεγαλοστέλεχος εταιρείας στην Αθήνα με υψηλές διασυνδέσεις σε επιχειρηματικούς, εκκλησιαστικούς και πολιτικούς κύκλους, που όμως αποτραβήχτηκε απ’ αυτήν τη ζωή και επέλεξε τη Σύρο για να γράψει βιβλία με θέμα την κοσμοπολίτικη ζωή του.

Το πρώτο του θύμα ήταν μια 40χρονη, με την οποία σύναψε ερωτική σχέση και κατάφερε να της αποσπάσει το ποσό των 120.000 ευρώ, ισχυριζόμενος ότι έχει καρκίνο στο στομάχι και χρειαζόταν τα λεφτά για να υποβληθεί σε ιατρικές εξετάσεις, σε χειρουργεία και φάρμακα. Αλλες φορές υποστήριζε ότι χρειαζόταν τα χρήματα για να πληρώσει τους Αμερικανούς δικηγόρους του που είχαν αναλάβει το ξεπάγωμα των λογαριασμών του στην Αμερική.

Στη συνέχεια αντελήφθη ότι μία συγγενής της 40χρονης ήταν επίσης οικονομικά εύπορη και της άρπαξε 40.000 ευρώ. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια που διατηρούσε σχέση με τη 40χρονη, έβγαινε και με μία συνομήλική της, ευκατάστατη κυρία της Σύρου, στην οποία έλεγε ότι θέλει ένα μικρό «δάνειο» για να εκδώσει τα βιβλία του, καταφέρνοντας να αποσπάσει 6.000 ευρώ.

Λόγω της καθυστέρησης στο να γίνουν οι καταγγελίες, όταν ενημερώθηκαν οι αρχές ήταν πλέον αργά καθώς ο «Δον Ζουάν» είχε ήδη φύγει από το νησί και χάθηκαν τα ίχνη του.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: