Σύνορα Πολωνίας – Λευκορωσίας: Βρέθηκε νεκρός ένας νεαρός Σύρος μετανάστης

Πληροφορίες αναφέρουν πως, συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους — Καταγγελίες Πολωνών πως Λευκορώσοι στρατιώτες έσκισαν τμήμα του προσωρινού φράχτη που έχουν σηκώσει, για την αποτροπή διέλευσης μεταναστών 

Το άψυχο σώμα ενός νεαρού Σύρου βρέθηκε στην Πολωνία κοντά στα σύνορα με τη Λευκορωσία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η πολωνική αστυνομία το Σάββατο, εν μέσω της αυξανόμενης διεθνούς έντασης, που έχει προκαλέσει η μεταναστευτική κρίση στην περιοχή.

Χιλιάδες μετανάστες από τη Μέση Ανατολή έχουν βρει καταφύγιο, σε συνθήκες παγετού, στα δάση των συνόρων μεταξύ της Λευκορωσίας και των κρατών της ΕΕ, Πολωνίας και Λιθουανίας, οι αρχές των οποίων αρνούνται να τους αφήσουν να περάσουν.

Κάποιοι έχουν ήδη χάσει τις ζωές τους (συνολικά 11, σύμφωνα με πληροφορίες) και υπάρχουν φόβοι για την ασφάλεια των υπολοίπων, καθώς ο χειμώνας είναι βαρύς στην ευρύτερη περιοχή.

«Χθες, στο δάσος, κοντά στα σύνορα, βρέθηκε το σώμα ενός νεαρού Σύρου», ανέφερε η πολωνική αστυνομία στο Twitter, προσθέτοντας πως δεν ήταν σε θέση να προσδιορίσει τα αίτια του θανάτου.

Η ανακάλυψη του πτώματος έρχεται εν μέσω αυξανόμενης διεθνούς έντασης για τη μεταναστευτική κρίση, με τους γείτονες της Λευκορωσίας να προειδοποιούν ότι η κατάσταση θα μπορούσε να εξελιχθεί σε στρατιωτική σύγκρουση και τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν να εκφράζει την ανησυχία του.

Νωρίτερα, ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφερε το Σάββατο ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με τη μεταναστευτική κρίση.

Παράλληλα, η πολωνική συνοριακή φρουρά δήλωσε το Σάββατο ότι στη διάρκεια της νύχτας Λευκορώσοι στρατιώτες έσκισαν ένα τμήμα του προσωρινού φράχτη που είχε στήσει η Πολωνία για να αποτρέψει τη διέλευση μεταναστών.



.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: