Τουρκία: Αρχίζει τη μαζική παραγωγή πυραύλων Tayfun και αντιαεροπορικών συστημάτων

Σε συνεδρίαση της επιτροπής για την τουρκική Αμυντική Βιομηχανία υπό την προεδρία του Ερντογάν αποφασίστηκε την Τρίτη να προχωρήσει η μαζική παραγωγή τριών συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας καθώς και των βαλλιστικών πυραύλων Tayfun.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε πρόσφατα ότι οι πύραυλοι Tayfun θα έχουν βεληνεκές 1.000 χιλιομέτρων και έχει αναφερθεί ανοιχτά και στο ενδεχόμενο η Αθήνα να είναι στόχος των πυραύλων.

Ειδικότερα, η επιτροπή έλαβε αποφάσεις για 25 σημαντικά προγράμματα της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η επιτροπή άναψε το πράσινο φως για τη μαζική παραγωγή αντιαεροπορικών πυραύλων Siper, Hisar και Sungur, αντιπλοϊκών πυραύλων Atmaca, των καθοδηγούμενων από λέιζερ πυραύλων Karaok και πυραύλων αέρος-αέρος Gokdogan και Bozdogan.

«Αξιολογήθηκε η τελευταία κατάσταση στο KIZILELMA, το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος μας, το οποίο πραγματοποίησε με επιτυχία την πρώτη του δοκιμαστική πτήση μένοντας στον αέρα για 5 ώρες, και συζητήθηκαν νέες δυνατότητες για τα UAV μας. Έχουν επίσης αποφασιστεί διάφορα έργα για τον εκσυγχρονισμό των F-16 μας, νέα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου και ραντάρ, διάφορες αεροπορικές, χερσαίες και ναυτικές πλατφόρμες, συστήματα επικοινωνίας και πληροφοριών, εξοπλισμός και εξοπλισμός, προσομοίωση, επιμελητεία και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» επισημαίνεται ακόμη στην ανακοίνωση.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως προκειμένου η Τουρκία να αποκτήσει μια «πλήρως ανεξάρτητη» αμυντική βιομηχανία, οφείλει να επενδύσει στην εγχώρια ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας που σήμερα η χώρα υποχρεώνεται να προμηθεύεται από το εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ, τη «σκυτάλη» των προκλήσεων από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχετικά με τον πύραυλο Tayfun πήραν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης τα οποία υπηρετώντας τη «γραμμή» της προπαγάνδας δεν δίστασαν να παρουσιάσουν χάρτες με τη νέα εμβέλεια του πυραύλου.  Όπως φαίνεται στον χάρτη με τη νέα εμβέλεια ο πύραυλος θα φτάνει μέχρι την «καρδιά« της Ευρώπης, την Αίγυπτο αλλά και τον αραβικό κόλπο.


.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: