Σύνοδος Κορυφής: Συμφωνία των ηγετών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία

Τον Μάρτιο οι αποφάσεις

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο κατέληξε τα ξημερώματα της Παρασκευής σε συμφωνία για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία, με κυβερνητικές πηγές να δηλώνουν πως οι κυρώσεις αυτές έχουν σκοπό να τιμωρηθεί η Άγκυρα για τις «παράνομες και επιθετικές ενέργειές της στη Μεσόγειο εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου».

Στο τελικό κείμενο συμπερασμάτων, οι ηγέτες των 27 κρατών-μελών της Ε.Ε. ζητούν την επιβολή επιπρόσθετων κυρώσεων για τις «μη εγκεκριμένες δραστηριότητες γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Τα μέτρα που αποφασίστηκαν θα είναι κυρώσεις σε βάρος προσώπων, και ενδέχεται να υπάρξουν επιπρόσθετα μέτρα εάν η Τουρκία συνεχίσει τις ενέργειές της», δήλωσε Ευρωπαίος διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ακόμα, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ε.Ε. για την Εξωτερική Πολιτική Ζοσέπ Μπορέλ καλείται να καταθέσει έκθεση αποτίμησης των ευρωτουρκικών σχέσεων, όπου θα αναφέρει αν υπάρχει δυνατότητα «επέκτασης της εμβέλειας» των κυρώσεων αυτών καθώς και «άλλες επιλογές και εργαλεία», προκειμένου να εξεταστούν, το αργότερο, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου 2021.

Διαβάστε ακόμα: Πολιτική Προστασία: Ισχυρή σύσταση για αποφυγή άσκοπων μετακινήσεων σε Ικαρία, Σάμο, Λέσβο και Χίο

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: