Συνελήφθη μετανάστης με διαβατήριο ίδιο με εκείνο που βρέθηκε στο Παρίσι!

Μετανάστη που είχε στην κατοχή του συριακό διαβατήριο που έφερε τα ίδια στοιχεία με αυτό που βρέθηκε κοντά στη σορό ενός εκ των βομβιστών στο Παρίσι και είχε καταγραφεί στη Λέρο, συνέλαβε η σερβική Αστυνομία, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Blic.

«Το έγγραφο, το οποίο περιείχε το ίδιο όνομα και τα ίδια δεδομένα, αλλά διαφορετική φωτογραφία, ανακαλύφθηκε το Σάββατο στο κέντρο υποδοχής στο Πρέσεβο και το πρόσωπο που το είχε στην κατοχή του κρατείται για να ανακριθεί», αναφέρει η εφημερίδα, η οποία δεν επικαλείται πηγή.

Το σερβικό υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει προβεί σε κανένα σχόλιο έως τώρα.

Το συριακό διαβατήριο, στο όνομα του Άχμαντ αλ-Μοχάμαντ, 25 ετών, καταγράφηκε για πρώτη φορά στη Λέρο, στις 3 Οκτωβρίου, ενώ λίγες μέρες αργότερα το πρόσωπο που είχε αυτό το έγγραφο κατέθεσε αίτημα ασύλου στη Σερβία, στο κέντρο υποδοχής του Πρέσεβο, και τα ίχνη του χάθηκαν στην Κροατία.

Το μεγάλο ερώτημα πλέον είναι οι γνησιότητα των επίμαχων εγγράφων, και πώς χρησιμοποιήθηκαν ώστε να επιτρέψουν σε έναν από τους τρομοκράτες τα ταξιδέψει από τα παράλια της Τουρκίας έως το κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την «Blic», είναι «πολύ πιθανό οι δύο άνδρες να αγόρασαν χωριστά πλαστά συριακά διαβατήρια από τον ίδιο πλαστογράφο στην Τουρκία».

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του καμικάζι, κοντά στον οποίο βρέθηκε το συριακό διαβατήριο με το όνομα Άχμαντ αλ-Μοχάμαντ, αντιστοιχούν σε αυτά ενός άνδρα που ελέγχθηκε τον Οκτώβριο στην Ελλάδα.

Πηγή: ΑΜΠΕ/Γαλλικό Πρακτορείο

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: