Συνελήφθη για ψευδορκία ο Αφγανός «υπουργός» που κατήγγειλε απόπειρα απαγωγής του εγγονού του

Ο Αφγανός κατήγγειλε επίθεση από ενόπλους και απειλές απαγωγής του εγγονού του — Τελικά, η ιστορία του αποδείχτηκε ψευδής και η αστυνομία του πέρασε χειροπέδες

Χειροπέδες πέρασαν τελικά οι αστυνομικοί στον Αφγανό, ο οποίος είχε τηλεφωνήσει  στις Αρχές, σαν «υπουργός της κυβέρνησης του Αφγανιστάν» καταγγέλλοντας πως δέχθηκε επίθεση από δύο ένοπλους άνδρες, ενώ βρισκόταν σε εστιατόριο στην περιοχή της πλατείας Βικτώριας, με την οικογένειά του.

Οι ένοπλοι, σύμφωνα με την καταγγελία του, απαίτησαν να τους δώσει το ποσό των 20.000 ευρώ, για να μην του απαγάγουν τον εγγονό. Η αστυνομία πήγε στο σημείο και μετά από υπόδειξη του Αφγανού, συνέλαβαν έναν ύποπτο, ο οποίος ήταν άοπλος. Τόσο ο συλληφθής, όσο και ο Αφγανός που κατήγγειλε τον περιστατικό οδηγήθηκαν για τα περαιτέρω στο Τμήμα Ασφαλείας του Αγίου Παντελεήμονα. Ο ίδιος ο καταγγέλων, σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας, παλαιότερα είχε καταγγείλει πως θα άγνωστοι είχαν προσπαθήσει να απαγάγουν τον αδελφό του.

Τελικά, αποδείχθηκε πως η ιστορία του Αφγανού δεν έστεκε, με συνέπεια να συλληφθεί χθες το βράδυ, κατηγορούμενος για ψευδορκία και ψευδή καταμήνυση.

Όπως διαπιστώθηκε από την προανακριτική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Αγίου Παντελεήμονα, ο 29χρονος σε προγενέστερο χρόνο είχε καλέσει το Κέντρο της Άμεσης Δράσης και είχε καταγγείλει ψευδώς εκβίαση σε βάρος του από ομοεθνείς του, καθώς και απαγωγή του αδελφού του.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: