Σύνδρομο του Λαζάρου: 14χρονος πέθανε και αναστήθηκε

Ένα μοναδικό θαύμα σημειώθηκε στο Μιζούρι, όταν ο John Smith επέστρεψε στη ζωή μετά από τουλάχιστον μία ώρα που θεωρείτο νεκρός.

Όλα ξεκίνησαν όταν John Smith έπαιζε στην παγωμένη λίμνη Sainte Louise στο Μιζούρι με δύο φίλους του, τον Ιανουάριο του 2015. Κάποια στιγμή έσπασε ξαφνικά ο πάγος κάτω από τα πόδια τους και οι τρεις φίλοι άρχισαν να βυθίζονται στα παγωμένα νερά της λίμνης. Τα δύο από τα τρία αγόρια κατάφεραν να βγουν έξω, ωστόσο, ο 14χρονος John  βρέθηκε στο βυθό, όπου έμεινε για 15 λεπτά.

Οι διασώστες που έσπευσαν στο σημείο για να τον βοηθήσουν, προσπάθησαν ανεπιτυχώς να τον επαναφέρουν για σχεδόν 45 λεπτά χωρίς αποτέλεσμα, και κατά συνέπεια ο 14χρονος θεωρήθηκε νεκρός.

«Περπάτησα ως την άκρη του κρεβατιού, ακούμπησα τα πόδια του και ήταν κρύα και παγωμένα», δήλωσε η μητέρα του, Joyce, η οποία έκλαιγε και προσευχόταν πάνω από το σώμα του νεαρού. Ξαφνικά, η καρδιά του ξεκίνησε να χτυπά ξανά.

Σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς, ο νεαρός είχε υποστεί εκτεταμένη εγκεφαλική βλάβη και τα όργανά του είχαν υποστεί βλάβη. Όπως είπαν στους γονείς του, ακόμα κι αν επιβίωνε θα ήταν σε κωματώδη κατάσταση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Κι όμως ο John ξεκίνησε σιγά σιγά να αναρρώνει και 16 μέρες μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο πήρε εξιτήριο αφήνοντας άναυδη την ιατρική κοινότητα και την οικογένειά του. Σήμερα είναι υγιέστατος και δεν έχει καμία ανάμνηση από το ατύχημα. 

Η περίπτωση αυτή, όπως και άλλες όπου ένας άνθρωπος θεωρήθηκε νεκρός ενώ δεν ήταν, είναι γνωστές ως το Σύνδρομο του Λαζάρου. Όταν ο σφυγμός ξαφνικά επιστρέφει στο σώμα αρκετή ώρα αφού η καρδιά έχει σταματήσει να λειτουργεί.

Σύμφωνα με το Medical News Today, το σύνδρομο του Λαζάρου καταγράφηκε πρώτη φορά στην ιατρική βιβλιογραφία το 1982 ενώ έκτοτε έχουν υπάρξει τουλάχιστον 38 καταγεγραμμένες περιπτώσεις.

 

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: