Συναγερμός στην Ειδομένη: Φήμες ότι ανοίγουν τα σύνορα κινητοποίησαν 6.500 πρόσφυγες

Εκατοντάδες πρόσφυγες μπήκαν στη σιδηροδρομική γραμμή και προσπαθούν να προσεγγίσουν τον φράχτη που έχουν στήσει οι αρχές των Σκοπίων – Ωστόσο αποδείχθηκε απλά φήμη καθώς η πόρτα παρέμεινε κλειστή

Συναγερμός επικρατεί εδώ και λίγη ώρα στην Ειδομένη καθώς ανάμεσα στις 6.500 των προσφύγων και μεταναστών μεταδόθηκε η πληροφορία ότι άνοιξε η διέλευση προς τα Σκόπια.

Αρχικά εκατοντάδες άνθρωποι πέρασαν το φράχτη που έχει στήσει ο ΟΣΕ προκειμένου να μην γίνεται κατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής και άρχισαν να μετακινούνται προς την σιδερένια πύλη που έχουν στήσει οι Σκοπιανοί προκειμένου ο κόσμος να μην μπαίνει στην ΠΓΔΜ.

Ωστόσο όπως αποδείχθηκε επρόκειτο απλά για μια φήμη καθώς οι εικόνες που μετέδωσαν διεθνή πρακτορεία ειδήσεων δείχνουν ότι η πύλη είναι κλειστή ενώ από την πλευρά των Σκοπίων έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Νωρίτερα είχε ανοίξει το σημείο διέλευσης στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ προκειμένου να περάσουν πρόσφυγες από τη Συρία και το Ιράκ. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι αρχές των Σκοπίων σχεδίαζαν να επιτρέψουν την είσοδο στη χώρα τους μόνο 50 ατόμων μετά από εξονυχιστικούς και χρονοβόρους ελέγχους.

Την Κυριακή οι Σκοπιανοί άνοιξαν το πέρασμα της Ειδομένης μόλις για 300 πρόσφυγες σφραγίζοντας ξανά τα σύνορα στις 4 τα ξημερώματα.

Την ίδια ώρα ο αριθμός των προσφύγων στον καταυλισμό μεγαλώνει με γεωμετρική πρόοδο καθημερινά, αφού άνθρωποι από όλη τη χώρα πορεύονται με κάθε μέσο, λεωφορεία, ταξί, ακόμα και με τα πόδια προς το πέρασμα, που παραμένει η μόνη διέξοδος από την Ελλάδα προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Ενώ όμως χιλιάδες φτάνουν καθημερινά στα νησιά, από εκεί στον Πειραιά και πλέον σε πρόχειρα καταλύματα σε όλη τη χώρα, μόλις μερικές εκατοντάδες, στην καλύτερη περίπτωση, περνούν τα σύνορα εξόδου.

Πηγή: protothema.gr

ellada

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: