Συνάντηση Δένδια με τον γγ του ΝΑΤΟ – Στο επίκεντρο η τουρκική παραβατικότητα

Συνάντηση με το γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στο Βερολίνο για το Άτυπο Συμβούλιο των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και η τουρκική παραβατικότητα, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο Twitter.

Κατά τη συνάντησή του με τον γ.γ. του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως η Ελλάδα επιδεικνύει ψυχραιμία, αλλά παράλληλα θα υπερασπιστεί την κυριαρχία της και τα κυριαρχικά της δικαιώματα, όπως ανέφεραν νωρίτερα σήμερα διπλωματικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο του Άτυπου Συμβουλίου των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. που φιλοξενείται στο Βερολίνο, τονίστηκε ότι το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται παρόμοιες συμπεριφορές οι οποίες παραβιάζουν τις αρχές και υπονομεύουν τη συνοχή και την αποτελεσματικότητα της Συμμαχίας, ενώ από την πλευρά του κ. Στόλτενμπεργκ εκφράστηκε η πρόθεση να καταβληθεί προσπάθεια για την αποκλιμάκωση της κατάστασης.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: