Συγκλονιστικές μαρτυρίες των θυμάτων του «δράκου του Αμαρουσίου»

Ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η δίκη του 30χρονου «δράκου του Αμαρουσίου», ο οποίος κατηγορείται για τις επιθέσεις κατά έξι γυναικών, τις οποίες απέδωσε σε ερωτική απογοήτευση και σε ψυχολογικά προβλήματα.

«Άκουγε φωνές «χούφτωσ’ την –χούφτωσ’ την», κατέθεσε η μητέρα του δράστη, η οποία υποστήριξε ότι ο γιος της έβλεπε στα πρόσωπα των θυμάτων αυτό της πρώην κοπέλας του. «Ο νεαρός αρρώστησε και κλείστηκε στον εαυτό του. Πριν από τις επιθέσεις άκουγε φωνές «χούφτωσ´την-χούφτωσ´την» του έλεγε η φωνή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Αρρώστησε, ερωτεύτηκε αληθινά, άλλοι καταφέρνουν και το προσπερνάνε, αυτός δεν το κατάφερε», είπε η μητέρα του κατηγορουμένου.

 

«Είναι κλειστός άνθρωπος συνεσταλμένος. Είχε πάθει ένα ατύχημα ο πατέρας του όταν ήταν 12 ετών και τον είχε επηρεάσει πολύ. Είχε μία σχέση, την έβλεπε στο μπαρ και πήγαιναν σε ξενοδοχεία. Της είχε αδυναμία. Χώρισαν και αρρώστησε, είχε κλειστεί ακόμα περισσότερο στον εαυτό του, μελαγχολικός, καθόταν σε μια καρέκλα και ξαφνικά γελούσε ή μιλούσε μόνος του. Πρέπει να χώρισαν 2-3 μήνες πριν τις επιθέσεις, αλλά δεν θυμάμαι», είπε η μητέρα του κατηγορούμενου και ζήτησε «συγγνώμη από τις κυρίες».

Επιχειρώντας να δώσει στο δικαστήριο την εικόνα που είχε το παιδί της πριν συλληφθεί είπε πως δεν ήθελε να φάει, να πλυθεί, να κοιμηθεί. «Μου έλεγε ότι είναι κουρασμένος», τόνισε η γυναίκα.

Πρόεδρος: Δεν τον ρωτήσατε μετά γιατί το έκανε;
Μάρτυρας: Ότι άκουγε κάτι φωνές, χούφτωσ’την, χούφτωσ´την.
Πρόεδρος: Όπως στην ταινία με τον Παπαγιαννόπουλο;
Μάρτυρας: Ναι. Δεν έβλεπε το πρόσωπό τους, αλλά της πρώην κοπέλας του.

Ακόμη, ο ψυχίατρος του 30χρονου, Δημήτρης Σούρας, ο οποίος τον παρακολουθεί τους τελευταίους 9 μήνες στην κατάθεσή του χαρακτήρισε τον δράστη «ψυχωσικό».

«Νιώθω κάποιος να με πιάνει, να με ακινητοποιεί. Ένιωσα ένα χέρι στο στήθος, άρχισα να ουρλιάζω. Με έριξε κάτω, με κρατούσε από το κεφάλι. Σκέφτηκα ή θα με βιάσει ή θα σκάσω. Δεν μίλησε καθόλου, δυσκολευόταν με το ένα χέρι να μου ανοίξει το παντελόνι», κατέθεσε μέσα σε αναφιλητά ένα από τα θύματα του νεαρού άνδρα.

«Ήθελε να μου επιτεθεί, ήθελε να προχωρήσει σε βιασμό, να με τραβήξει μέσα στη διάβαση», αποκάλυψε ακόμα, ενώ σε ερώτηση της υπεράσπισης γιατί δεν συνέχισε την πράξη του ο κατηγορούμενος, απάντησε ότι «ήμουν ξαπλωμένη και στεκόταν πάνω μου όρθιος, δεν ξέρω αν είδε κάποιον και σταμάτησε».

Ένα ακόμα θύμα του δράστη, και συγκεκριμένα το τελευταίο του, μία υπάλληλος καθαρισμού κατέθεσε ότι ο 30χρονος την κοίταζε ατάραχος και όταν εκείνη τον χτύπησε, εξαφανίστηκε. «Μου βάζει την ταινία στο στόμα και σκέφτηκα, πάει τελείωσα τώρα. Βάζω το χέρι μου να τον διώξω, τον έγδαρα στο στόμα. Έβγαλα την ταινία και άρχισα να φωνάζω. Άρχισαν να γαβγίζουν κάτι σκυλιά που έχει η εφημερίδα και τότε με άφησε και έφυγε. Βγήκαν οι σεκιουριτάδες και με βοήθησαν… Είδα καθαρά τα χαρακτηριστικά του. Είναι αυτός», είπε.

 

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: