Συνταγή για τελειότερα Μελομακάρονα με σιμιγδάλι και όλα τα Μυστικά από την Αργυρώ μας!


Θέλετε μελομακάρονα νηστίσιμα; Εδώ σας έχω μελομακάρονα με σιμιγδάλι, μελωμένα μέχρι μέσα σαν ζαχαροπλαστείου

Υλικά

  • 200 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμ. νερό (ή φρέσκο χυμό πορτοκάλι)
  • 250 γραμ. ελαιόλαδο απαλό


  • 250 γραμ. σπορέλαιο
  • 10 γραμ. αμμωνία
  • 5 γραμ. μαγειρική σόδα
  • 30 γραμ. κονιάκ
  • 30 γραμ. μέλι
  • ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • 1/3 κ.γλ. γαρύφαλλο
  • 2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
  • 230 γραμ. σιμιγδάλι ψιλό
  • Για το σιρόπι
  • 600 γραμ. νερό
  • 600 γραμ. ζάχαρη
  • 300 γραμ. μέλι θυμαρίσιο
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 ξύλο κανέλα
  • 1 φλούδα λεμόνι
  • Για το σερβίρισμα
  • ψιλοκομμένο καρύδι
  • λίγο μέλι χλιαρό (αραιό)

Εκτέλεση

Για το σιρόπι

Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι για να κρυώσει. Σε αυτή τη συνταγή σιροπιάζουμε  τα ζεστά μελομακάρονα με το κρύο σιρόπι.

Βράζουμε ζάχαρη με νερό χυμό φλούδα και κανέλα για 4-5′ .αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το μέλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.

Για τα μελομακάρονα

Σε μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι εκτός. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά  με σύρμα να λιώσει η ζάχαρη και αναμιχθούν καλά.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι στο αλεύρι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι.

Προσθέτουμε  στα υγρά υλικά λίγο λίγο το αλεύρι-σιμιγδάλι ανακατεύοντας να σχηματιστεί ζύμη. Η υφή της ζύμης πρέπει να είναι απαλή, λαδερή και εύπλαστη.

Παίρνουμε κομμάτια ζύμης 35-40 γραμ και πλάθουμε μελομακάρονα.  Ο πιο ωραίος τρόπος είναι να πάρετε σίτα και να ακουμπάτε επάνω τη ζύμη να κάνει σχέδιο. Με τα δάχτυλα τραβάμε τη ζύμη να ξεκολλήσει από τη σίτα σχηματίζοντας κενό από κάτω. Αυτό βοηθάει στο να σιροπιαστούν σωστά τα μελομακάρονα με σιμιγδάλι γιατί δημιουργείται κύλωμα από κάτω.

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνες αραιά μεταξύ τους, με την ένωση πάντα προς τα κάτω.

Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο  φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα, για περίπου 30′ να ροδίσουν.

Είναι σωστό να τα πλάσετε και να φουρνίσετε ταυτόχρονα και τις 3 λαμαρίνες.

Αφού ψηθούν, τα μαζεύουμε όλα σε μια μεγάλη λαμαρίνα το ένα κοντά κοντά με το άλλο. Να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους. Όπως είναι καυτά, τα περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι. Αφήνουμε να σταθούν 4-5′ να ποτίσουν και τα αναποδογυρίζουμε προσεκτικά, να ρουφήξουν κι από την άλλη πλευρά.

Τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο καρύδι. Περιχύνουμε με λίγο μέλι στην πιατέλα.

Μυστικά για τα τελειότερα μελομακάρονα

Είσαστε πολλές οι φίλες μου, που κάθε χρόνο μου ζητάτε τα μυστικά μου για να κάνετε τα τελειότερα μελομακάρονα.

Κι επειδή δεν σας έχω αρνηθεί ποτέ και τίποτα, πάμε να δούμε μαζί όσα πρέπει να θυμάστε πάντα όταν φτιάχνετε τα μελομακάρονα σας.

Για να πετύχετε το τέλειο πλάσιμο, ξεκουράστε τη ζύμη το λιγότερο για 20 λεπτά και να την κρατάτε πάντα σκεπασμένη.

Όσο πιο πολύ χτυπάτε το λάδι και τη ζάχαρη τόσο πιο τραγανά θα γίνουν τα μελομακάρονα στο ψήσιμο.

Όσο πιο τραγανά γίνουν στο ψήσιμο τόσο πιο αφράτα θα γίνουν στο μέλωμα.

-Αν κάνετε μεγάλη δόση τότε μελώστε τα τμηματικά, δηλαδή τόσα όσα σας χρειάζονται κάθε φορά.
Για πολύ μελωμένα παρατείνετε τον χρόνο παραμονής τους στο σιρόπι.


Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: