Σχέση από απόσταση: Η… προϋπόθεση που δείχνει ότι θα τα καταφέρετε

Εδώ και ένα χρόνο περίπου είμαι σε σχέση με το αγόρι μου και είμαστε πολύ καλά. Είμαστε λίγο από απόσταση. Αυτός Σαλαμίνα, εγώ Αθήνα.

Ωστόσο πρόσφατα μου είπε ότι ενδέχεται να πάει για τρεις μήνες για δουλειά στη Γερμανία και να επιστρέψει. Είναι παρά πολύ καλή ευκαιρία για αυτόν οικονομικά διότι θα αποφέρει πολλά χρήματα.

Δεν ξέρει αν θα αντέξει την απόσταση

Με στεναχώρησε όμως, ότι δεν ξέρει αν θα αντέξει την απόσταση. Εγώ του εξήγησα ότι τρεις μήνες είναι λίγο και περνούν γρήγορα.

Όμως, αυτός φοβάται μήπως δεν αντέξει. Τι να κάνω και πώς να το διαχειριστώ; Δεν θέλω να τον χάσω από τη ζωή μου. Κοντεύω να τρελαθώ.

Στο ερώτημα απαντά ο ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής Δημήτρης Σεφεριάδης

Οπωσδήποτε δε μπορείτε να τον σταματήσετε από την εξέλιξή του. Αν ο ίδιος πιστεύει ότι δεν θα αντέξει η σχέση, ίσως αυτό που νιώθει για τη σχέση σας δεν είναι τόσο ξεκάθαρο και σαφές ακόμη.

Αν ανησυχεί για εσάς, μπορείτε να τον βοηθήσετε να κατανοήσει τα αισθήματά σας για αυτόν και ότι δεν είστε διατεθειμένη να χαλάσετε μια καλή σχέση. Δεν σας συμφέρει ψυχικά.

Από εκει και πέρα, ακόμα και να διαβεβαιώσει ο ένας τον άλλο ότι δε πρόκειται να συμβεί κάτι άλλο στη ζωή του, δε μπορεί κάποιος να στηριχτεί στα λόγια αλλά μόνο στα συναισθήματα, στο πόσο υγιείς είναι η σχέση σας και στον τρόπο που δεσμεύεται  ο καθένας από τους δύο σας.

Δημήτρης Σεφεριάδης
Ψυχολόγος – ψυχοθεραπευτής
Λ. Αλεξάνδρας 209, T.K. 11523 ΑΘΗΝΑ
τηλ: 2106462030
κιν: 6973537970
email: seferiadis.dimitris@yahoo.gr

Σχέση από απόσταση: Πώς θα την κάνετε να πετύχει;

Η αγάπη ήρθε από μακριά… Ποια ζώδια μπορούν να διατηρήσουν μια σχέση από απόσταση;

Σχέση από απόσταση: Βρεθήκαμε και μου είπε… τέλος!

Σχέση από απόσταση: Τι να κάνω για να μη με βαριέται;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: