Σβίγκου: Εκπροσωπούμε τους πολλούς, τα συμφέροντα της κοινωνικής πλειοψηφίας


«Είναι μια πολύ καλή μέρα για τη χώρα μας, μια πολύ καλή μέρα για τον ελληνικό λαό, για όσους τα χρόνια της κρίσης και τα χρόνια των μνημονίων υπέστησαν αδικίες και υπέφεραν με δυσανάλογα μέτρα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ 1 και στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα».

«Οι Έλληνες πολίτες βλέπουν ότι η έξοδος από τα μνημόνια τον Αύγουστο του ΄18 συνεπάγεται την αλλαγή σελίδας τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ελληνική κοινωνία. Βλέπουν, πλέον, ότι με ελεύθερα τα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης η ίδια μπορεί και υλοποιεί το πρόγραμμά της. Ο δικός μας προσανατολισμός και ο πυρήνας του προγράμματός μας είναι η στήριξη της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» πρόσθεσε η κ. Σβίγκου.

Η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε πως το αναπτυξιακό πρόγραμμα της κυβέρνησης «έρχεται να βάλει σε τροχιά μεγαλύτερης ανάπτυξης την ελληνική οικονομία. Και βέβαια όλα αυτά έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά μέτρων τα οποία έχουν όλο το προηγούμενο διάστημα ψηφιστεί και ήδη υλοποιούνται, όπως είναι η αύξηση του κατώτατου μισθού, η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, η κατάργηση του υποκατώτατου, η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ. Πρόκειται για μια βεντάλια θετικών μέτρων στο πλαίσιο του πρώτου προϋπολογισμού ο οποίος δεν είχε κανένα αρνητικό μέτρο κι ήταν ένας επεκτατικός προϋπολογισμός. Οπότε, σίγουρα με αισιοδοξία κοιτάζουμε την επόμενη μέρα και με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντα της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας» τόνισε η κ. Σβίγκου.

Καταλήγοντας η εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος είπε « η Ν.Δ. έλεγε «αφήστε με να υλοποιήσω ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης ώστε να πείσω για την «αξιοπιστία» μου τους εταίρους και μετά, επειδή αυτοί είναι καλοί άνθρωποι κι επειδή με εμπιστεύονται κι επειδή θα είμαι ο καλύτερος μαθητής του ΔΝΤ, θα με αφήσουν να μειώσω τα πλεονάσματα.» Η ΝΔ βρίσκεται σε δεινή πολιτική θέση αυτή τη στιγμή» τόνισε η κ. Σβίγκου.

Πηγή: newsbeast.gr-politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: