Στραματσόνι: «Σε αυτό το επίπεδο τα λάθη πληρώνονται»


Ως μια ήττα που προέκυψε από ομαδικά λάθη και όχι ατομικά χαρακτήρισε ο Αντρέα Στραματσόνι αυτή που γνώρισε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Άγιαξ, για την πρεμιέρα των ομίλων του Εuropa League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ο Αντρέα Στραματσόνι:

«Η αλήθεια είναι πως κάναμε δύο μεγάλα λάθη και δυστυχώς σε ένα τέτοιο επίπεδο, θα το πληρώσεις ακριβά… Δεν ψάχνουμε για δικαιολογίες, γιατί ήταν λάθος δικό μας το πέναλτι, λάθος δική μας η κόκκινη που δεχθήκαμε. Για μένα βέβαια είναι λάθη όλης της ομάδας κι όχι λάθη ενός ή δύο παικτών. Ξεκινήσαμε πολύ καλά το ματς και δεν θυμάμαι να κινδυνεύσαμε από τον Άγιαξ μέχρι το 1-1 και την τυχερή ισοφάριση όπως ήρθε. Μετά από εκείνο το σημείο, ο Άγιαξ είχε ακόμα κάποιες φάσεις, αλλά ο Στιλ επενέβη κομβικά.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ήμασταν ολίγον τι φοβισμένοι και αυτό ζήτησα να αλλάξουμε στο δεύτερο μέρος. Πήγαμε 15 μέτρα πιο πίσω σε σχέση με το πώς ξεκινήσαμε τον αγώνα. Το δεύτερο μέρος ήταν πιο ισορροπημένο, όμως ο Κουτρουμπής ζήτησε αλλαγή, ο Λεντέσμα ήταν κουρασμένος και με το που μπήκε ο Λέτο, κάναμε πέναλτι. Το ποδόσφαιρο, ξέρετε, είναι και το τάιμινγκ, παίζει σημαντικό ρόλο ο χρόνος. Είμαι απογοητευμένος όσο κάθε οπαδός του Παναθηναϊκού, αλλά όχι και προβληματισμένος, κρατάω τα θετικά που δείξαμε σήμερα και από εκεί να κάνουμε ριστάρτ.

Χάσαμε την ισορροπία μας όταν μείναμε με δέκα παίκτες, γιατί παίξαμε με τέσσερις στην άμυνα. Αν και βέβαια εκείνη τη στιγμή είχαμε παίκτες στην επίθεση (Μπεργκ-Λέτο-Βιγιαφάνιες) για να κάνουν τη ζημιά. Ο Άγιαξ ήταν επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις γιατί έβρισκε χώρους. Όσο το ματς ήταν 11 vs 11, ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής, όπως συνηθίζει να είναι σε όλα τα παιχνίδια του.

Ερωτηθείς για τις δύο κόκκινες των Ιβανόφ και Γουακάσο, είπε: «Δεν είμαι χαρούμενος για τις δύο αποβολές. Από την μία καταλαβαίνω τους ποδοσφαιριστές, αλλά από την άλλη πρέπει να σταματούν. Ο Ιβανόφ έκανε φάουλ και αποβλήθηκε, ο Γουακάσο αντέδρασε άσχημα σε ένα σκληρό φάουλ που έγινε. Μίλησα μαζί τους και κατάλαβαν πως δεν μπορούν να δέχονται τέτοιου είδους κόκκινες κάρτες. Πάει τώρα, αυτό, συνέβη, τελείωσε. Θα πρέπει όμως να σταματήσουμε να δεχόμαστε τέτοιου είδους κόκκινες κάρτες».

Για την απουσία του Ιμπάρμπο: «Ξέρετε τα χαρακτηριστικά του Ιμπάρμπο και ίσως είναι ο πιο επικίνδυνος στον ανοιχτό χώρο. Δεν μου αρέσει, όμως, να μιλάω για τους παίκτες που έλειπαν μετά από μια ήττα. Ξέραμε ότι δεν θα παίξει. Ελπίζω όλοι οι παίκτες να επανέλθουν πριν το παιχνίδι της Κυριακής, αφού έχει πρόβλημα και ο Κουτρουμπής. Τον υπολογίζω, πάντως, τον Ιμπάρμπο για την Κυριακή».


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: