Στους 45 οι γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που θα βοηθήσουν στη μάχη κατά της πανδημίας

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, είχε απευθύνει έκκληση συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση των νοσοκομείων, δίνοντας περιθώριο στους επαγγελματίες υγείας 48 ώρες για να ανταποκριθούν

Στους 45 φτάνουν οι γιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) που έχουν δηλώσει συμμετοχή στην έκκληση για να βοηθηθεί το Σύστημα Υγείας να ανταποκριθεί στην υγειονομική κρίση που έχει προκαλέσει η επιδημία του κορωνοϊού.

Αρκετοί εκ των 45 γιατρών έχουν ήδη αναλάβει υπηρεσία σε νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχαν δηλώσει συμμετοχή 30 ιδιώτες και σήμερα προστέθηκαν άλλοι 15.

Πρόκειται για 9 παθολόγους, 3 αναισθησιολόγους και 3 πνευμονολόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΙΣΑ και του Υπουργείου Υγείας να συμμετέχουν στην προσπάθεια για την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας.

Νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είχε απευθύνει έκκληση συμμετοχής των ιδιωτών γιατρών στην ενίσχυση των νοσοκομείων, δίνοντας περιθώριο στους επαγγελματίες υγείας 48 ώρες για να ανταποκριθούν.

Σε διαφορετική περίπτωση είπε ότι θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για επίταξη τους.

Ο ΙΣΑ σε έκτακτη της Επιστημονικής Επιτροπής, στην οποία συμμετείχε και η πρόεδρος του ΚΕΣΥ Μίνα Γκάγκα, δια του προέδρου Γιώργου Πατούλη απηύθυνε έκκληση με τη σειρά του «στους συναδέλφους ιδιώτες ιατρούς να συνδράμουν στον εθνικό σκοπό και να συμβάλλουν στο να σωθούν ανθρώπινες ζωές».

Σημειώνεται ότι το προσωπικό του ΙΣΑ, τις τελευταίες ημέρες ενημερώνει τους ιδιώτες ιατρούς μέλη του, μέσω email, sms και τηλεφωνικά, για την πρόταση του Υπουργείου Υγείας και την αναγκαιότητα να συμμετάσχουν στην ενίσχυση των συναδέλφων τους που δίνουν τη μάχη στα δημόσια νοσοκομεία. Μάλιστα, η σχετική πλατφόρμα του ΙΣΑ για τις δηλώσεις συμμετοχής έχει προσαρμοστεί για να έχει τη δυνατότητα να δεχθεί αιτήματα ιατρών και από άλλα μέρη της χώρας.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: