Στον Ιερώνυμο ο Φίλης για να πέσουν οι τόνοι μετά τις δηλώσεις Αναγνωστοπούλου

Με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Παιδείας Σίας Αναγνωστοπούλου για διαδικασίες απαλλαγής-εξπρές των μαθητών από τα θρησκευτικά.

Στην συζήτηση αναμένεται να τεθεί το σύνολο των θεμάτων που απασχολούν την Εκκλησία, επιδιώκοντας να πέσουν οι τόνοι μεταξύ των δύο πλευρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κύκλοι της Μητρόπολης τονίζουν ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει μία καλή συνεργασία με την Εκκλησία, θεωρώντας τη σημαντικό εταίρο.

Για την απαλλαγή των Θρησκευτικών ισχύει η εγκύκλιος που εξέδωσε λίγο πριν από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου ο πρώην υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Με βάση την εγκύκλιο, απαλλαγή χορηγείται ύστερα από υπεύθυνη δήλωση του μαθητή ή και των δύο γονέων του ότι ο μαθητής δεν είναι χριστιανός ορθόδοξος.

Τέλος στην σημερινή συνάντηση θα τεθεί προς συζήτηση επίσης το θέμα της σύστασης της κοινής επιτροπής Πολιτείας –Εκκλησίας , της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης αλλά και το θέμα της κάλυψης των κενών θέσεων σε Μητροπόλεις που σε κάποιες περιπτώσεις είναι ιδιαίτερα έντονο.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: