Στον αέρα η δόση των 2 δις, ούτε το σημερινό Eurogroup αναμένεται να δώσει λύση

Mε ανοιχτό το θέμα των πλειστηριασμών προσέρχεται η χωρά μας στο σημερινό Eurogroup, καθώς το Euroworking Group που συνεδρίασε το βράδυ της Κυριακής, έληξε χωρίς συμφωνία. Έτσι, όλες οι εκκρεμότητες, και κυρίως το ζήτημα των «κόκκινων» δανείων, παραπέμπονται στο σημερινό Eurogroup, που θα κληθεί να αποφασίσει για την εκταμίευση ή μη της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ για την Ελλάδα.

Οι μαραθώνιες τηλεδιασκέψεις του οικονομικού επιτελείου με τους δανειστές, αλλά και oi τηλεφωνικές επαφές Τσίπρα με Μέρκελ, Ολάντ και Γιούνκερ, δεν έφεραν σημαντική πρόοδος, καθώς παραμένει αγεφύρωτο το χάσμα κυρίως σε σχέση με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή», Ευρωπαίος αξιωματούχος προέτρεψε να υπάρχει συμφωνία μέχρι την Τετάρτη για το πρώτο πακέτο με προαπαιτούμενα ώστε να γίνει άλλο ένα Euroworking group μέχρι την Παρασκευή , το οποίο μπορεί να γίνει και με φυσική παρουσία.

Νωρίτερα, χωρίς πρόοδο είχε ολοκληρωθεί και η τηλεδιάσκεψη μεταξύ του οικονομικού επιτελείου και των εκπροσώπων των δανειστών.

Για τα ανοιχτά ζητήματα, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αναζητά πολιτική λύση και για το λόγο αυτό είχε -σύμφωνα με πληροφορίες- μπαράζ τηλεφωνικών επικοινωνιών νωρίτερα την Κυριακή με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ. Ωστόσο, δεν φαίνεται πως οι επαφές αυτές είχαν κάποιο αποτέλεσμα.

Στα «αγκάθια» της πρώτης δέσμης των προαπαιτούμενων, περιλαμβάνονται τα «κόκκινα» δάνεια και η προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς (για τους δανειολήπτες που έχουν ενταχθεί στον «νόμο Κατσέλη»), οι τιμές των γενόσημων φαρμάκων, τα ισοδύναμα για τον ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση και η ρύθμιση των 100 δόσεων

Action24.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: