Στο σκαμνί serial killer, μετά από 50 χρόνια δράσης

Για περισσότερο από μισό αιώνα, όσες συνδέονταν eρωτικά με τον Φέλιξ Βέιλ κατέληγαν είτε νεκρές είτε εξαφανισμένες. Η πρώτη του σύζυγος, η 22χρονη Μέρι Χόρτον Βέιλ, έχασε τη ζωή της ενώ είχε πάει για ψάρεμα μαζί του. Το άψυχο σώμα της βρέθηκε σε ποτάμι το 1962, με μέρος του κασκόλ της να είναι μέσα στο στόμα της, φτάνοντας ως το λαιμό της ενώ ο κορμός της είχε μώλωπες. Πίσω στο σπίτι είχε αφήσει τον μόλις 4 μηνών γιο τους.

Έντεκα χρόνια αργότερα, ο Βέιλ έκανε σχέση με την Σάρον Χένσλεϊ, η οποία εξαφανίστηκε μυστηριωδώς το 1973 και ποτέ δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος της.

Μία δεκαετία μετά την εξαφάνιση της Χένσλεϊ, ο Βέιλ παντρεύτηκε ξανά. Η Ανέτ Κρέιβερ, η οποία έμοιαζε πολύ στην Χένσλεϊ, εξαφανίστηκε το 1984, χωρίς και γι” αυτή να ακουστεί ποτέ τίποτα.

Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες στις περιπτώσεις και των τριών γυναικών ήταν περίεργες, με τις οικογένειες των θυμάτων να έχουν υποψίες για τον Βέιλ, σε αυτόν δεν ασκήθηκε ποτέ δίωξη. Σύμφωνα με το Associated Press, συνελήφθη μετά τον θάνατο της πρώτης συζύγου του αλλά ποτέ δεν του ασκήθηκε δίωξη και κατά συνέπεια ποτέ δεν κάθισε στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Όλα αυτά μέχρι τώρα, καθώς πριν λίγες μέρες ξεκίνησε στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ η δίκη του. Ο 76χρονος, σήμερα, Βέιλ συνελήφθη τον Ιούνιο του 2013 και κατηγορείται για φόνο δεύτερου βαθμού, όσον αφορά την υπόθεση της πρώτης συζύγου του.

Το χρονικό διάστημα που έχει περάσει από τον θάνατο του πρώτου θύματός του δεν είναι το μοναδικό περίεργο σ” αυτή την υπόθεση. Ασυνήθιστο είναι, επίσης, και το γεγονός ότι το δικαστήριο θα ασχοληθεί ταυτόχρονα και με τις εξαφανίσεις των άλλων δύο γυναικών, για τις οποίες ωστόσο δεν είναι υπόλογος.

Ο συνήγορος του Βέιλ υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του πελάτη του είναι διαβλητή λόγω της παρόδου του χρόνου ενώ ο δημόσιος συνήγορος δήλωσε στο Associated Press ότι η υπόθεση θα βασιστεί εξ ολοκλήρου σε «υποθέσεις, υπονοούμενα και φήμες», καθώς όλοι όσοι έκαναν τις σχετικές έρευνες το 1963 έχουν πεθάνει.news247.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: