Στο σφυρί η Cyta μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα

Το δίκτυο οπτικών ινών της Cyta στην Ελλάδα ξεπερνάει σήμερα τα 1.200 χιλιόμετρα και οι συνδρομητές της, στον ελλαδικό χώρο, ανέρχονται σε 300 χιλιάδες, στοιχείο που την κατατάσσει στην πέμπτη θέση πίσω από Cosmote, Vodafone, Forthnet και Wind.

Μετά από 10 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, η θυγατρική της κυπριακής εταιρείας δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της και είναι βαρίδι στον ισολογισμό της μητρικής. Τα μεγέθη του 2016 θέλουν την Cyta Hellas να εμφανίζει μειωμένο τζίρο στα 91 εκατ. ευρώ (από 108 εκατ. ευρώ το 2015) και τις ζημιές προ φόρων να εκτοξεύονται στα 19 εκατ. ευρώ από 3 εκατ. ευρώ την περασμένη χρήση. Μη έχοντας καταφέρει να παρουσιάσει ούτε μία κερδοφόρα χρήση από το 2007 οι συσσωρευμένες ζημίες της Cyta Hellas έχουν φθάσει πλέον τα 165 εκατ. ευρώ.

Για την απόκτηση της Cyta έχουν ενδιαφερθεί κατά καιρούς η Vodafone και η Wind. Ο νικητής της μάχης αυτής παίρνει ένα σημαντικό προβάδισμα σε σχέση με τον ανταγωνισμό και εδραιώνεται στην δεύτερη θέση. Η εκδήλωση ενδιαφέροντος είναι μέχρι τις 27 Σεπτεμβρίου.

Να σημειωθεί ότι Vodafone και Wind ήταν οι μόνοι δύο από τους πέντε παρόχους που κατάφεραν το 2016 να αυξήσουν τα μερίδια τους στον αριθμό γραμμών σταθερής τηλεφωνίας.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: