Στο 20% του συνόλου έφτασε η λαθραία διακίνηση υγραερίου

Στο 20% του συνόλου έφτασε η λαθραία διακίνηση υγραερίου

Η παροιμιώδης ελληνική επινοητικότητα, τροφοδοτούμενη από την οικονομική κρίση κάνει… θαύματα.

Η εκτόξευση των τιμών της βενζίνης και του πετρελαίου όπως ήταν φυσικό έστρεψε την κατανάλωση σε καύσιμα που για αρκετά χρόνια σχεδόν είχαν χαθεί από την αγορά. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του υγραερίου, οι πωλήσεις του οποίου έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 137%, σε σχέση με το 2010, ξεπερνώντας το 2013 τους 400.000 τόνους, σύμφωνα με το rizopoulospost.com.

Σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, από τις συνολικές ποσότητες υγραερίου που διακινήθηκαν, το 2013, οι 180.000 τόνοι κατευθύνθηκαν σε πρατήρια για την κίνηση οχημάτων, οι 155.000 τόνοι διακινήθηκαν χύμα στη βιομηχανία, το εμπόριο και τις κατοικίες και οι 70.000 τόνοι οδηγήθηκαν στην εμφιάλωση.

Όμως η αύξηση αυτή, συνοδεύτηκε με παράλληλη αύξηση, της παράνομης διακίνησης ενός προϊόντος η χρήση του οποίου απαιτεί απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

Σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς η παράνομη διακίνηση φθάνει το 20% του συνόλου των φιαλών, οι οποίες γεμίζουν από επιτήδειους, σε παράνομα και επικίνδυνα εργαστήρια. Η λαθραία διακίνηση διώκεται και όπως φαίνεται οι έλεγχοι είναι περισσότερο συστηματικοί απ΄ότι παλαιότερα. Ωστόσο οι υπεύθυνοι παραπέμπονται στη δικαιοσύνη όπου ως γνωστόν ο χρόνος τρέχει με διαφορετικούς ρυθμούς απ΄ότι στην υπόλοιπη χώρα!

 

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: