Στην βουλή το ζήτημα των “προβληματικών δηλώσεων πόθεν έσχες” μετά από ερώτηση 6 βουλευτών της ΝΔ

Στην βουλή έφεραν το ζήτημα των «προβληματικών» δηλώσεων πόθεν έσχες δύο μελών του υπουργικού Συμβουλίου,έξι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν σχετική ερώτηση στον πρωθυπουργό και τους αρμόδιους υπουργούς.

Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία της βουλευτή Β΄ Αθηνών, Άννας Καραμανλή και αναφέρεται στην περίπτωση υπουργού με αδήλωτο ποσό ύψους ενός εκατομμυρίου επί 3 χρόνια, το οποίο δηλώθηκε εκ των υστέρων, καθώς και για περίπτωση υπουργού, ο οποίος δεν είχε δηλώσει, ως όφειλε τη συμμετοχή του σε εταιρία.

Όπως αναφέρεται τέτοιες πρακτικές δεν συμβαδίζουν με την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη θεωρία περί «ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς», η οποία αποδομείται καθημερινά από τα πεπραγμένα των μελών της κυβέρνησης.

Πόσο μάλλον, όταν την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή ένα πολυνομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει μέτρα εξαιρετικής σφοδρότητας και σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις για τα μεσαία και κατώτερα κοινωνικά στρώματα.

Τέλος η κ. Καραμανλή και οι 5 βουλευτές που συνυπογράφουν την ερώτηση, υπογραμμίζουν την ανάγκη για εδραίωση της ισονομίας και του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία, καθώς και την ανάγκη για απόλυτη διαφάνεια στο δημόσιο βίο.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: