Στην βουλή το πολυνομοσχέδιο ενώ επικρατεί αναβρασμός για τα προβληματικά πόθεν έσχες

Υπό τον αναβρασμό που επικρατεί από περιπτώσεις διαφθοράς και για τα προβληματικά πόθεν έσχες δύο υπουργών εισάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, το επίμαχο πολυνομοσχέδιο για την εκταμίευση των 2 δισ. ευρώ.

Το πολυνομοσχέδιο υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής, στις 3 συναρμόδιες επιτροπές της Βουλής με τις ψήφους της συγκυβέρνησης, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση καταψήφισε εκτός από την Ένωση Κεντρώων που επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Ήδη από χθες το κλίμα στην βουλή ήταν πολύ έντονο καθώς ξέσπασε ένταση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Μαντά και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Κουτσούκου. Η ένταση ξεκίνησε όταν το λόγο είχε ο κ. Κουτσούκος και ζητούσε περαιτέρω εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό σχετικά με το ενδεχόμενο παραγραφής για την λίστα Λαγκάρντ και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ φώναξε «ντροπή».

Έξαλλος, ο κ. Κουτσούκος τότε του φώναξε «για μαζέψου», λέγοντας επίσης «είσαι κι επικεφαλής της ομάδας που καλύπτει τον υπουργό με το εκατομμύριο». Παρενέβη τελικά το προεδρείο της Βουλής για να πέσουν οι τόνοι και στην συνέχεια ο κ. Μάντας ζήτησε δημόσια συγνώμη από τον συνάδερφο του, λέγοντας ότι η αντιπαράθεση τους ήταν πολιτική.

Νωρίτερα, ο αρμόδιος υπουργός Τρύφωνας Αλεξιάδης είχε διαμηνύσει πως «δεν υπάρχει καμία περίπτωση η κυβέρνηση αυτή να αφήσει φορολογικές υποθέσεις για τις οποίες έχει ξεκινήσει έλεγχος ή έχει εκδοθεί εισαγγελική παραγγελία να επιτρέψει να παραγραφούν».

Ο ίδιος τόνισε πως βρίσκεται σε διαβούλευση με τους θεσμούς για το μείζον θέμα της φοροδιαφυγής και προανήγγειλε πως θα φέρει άμεσα σχετική ρύθμιση για την παράταση των φορολογικών αδικημάτων που λήγουν έως το τέλος τους έτους.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος από το βήμα της Βουλής άφησε αιχμές για τα κυβερνητικά στελέχη, λέγοντας πως «δεν μπορείτε να μιλάτε για ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς όταν επί ημέρες ψάχνουμε τον υπουργό με το 1 εκατ. ευρώ κι εσείς κάνετε πως δεν συμβαίνει τίποτα. Τέλος ο Αλέκος Φλαμπουράρης παραδέχθηκε πως είχε ξεχάσει να αφαιρέσει τις μετοχές από την εταιρεία του».

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: