Στην Τουρκία Μέρκελ και Τουσκ για το προσφυγικό

Στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στο Γκαζίαντεπ θα βρεθεί αύριο η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ μαζί με αξιωματούχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ταξίδι γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Στο ταξίδι της θα τη συνοδέψουν ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σκοπός της επίσκεψης είναι να εξεταστούν τα επόμενα βήματα που πρέπει να γίνουν, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι στην ατζέντα των συζητήσεων θα βρεθεί η ευρύτερη συνεργασία Τουρκίας-ΕΕ.

«Το ταξίδι θα προσφέρει μια ευκαιρία να αξιολογήσουμε την κατάσταση που επικρατεί κυρίως όσον αφορά στους πρόσφυγες που βρίσκονται στη Συρία», αναφέρει η ανακοίνωση στην οποία τονίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στα μέρη στα οποία γίνονται έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και την Τουρκία.

Μέρκελ, Τουσκ και Τίμερσμαν θα επισκεφτούν αύριο το απόγευμα και έναν καταυλισμό προσφύγων και ένα κέντρο για την προστασία των παιδιών. Παράλληλα, θα υπάρξουν συναντήσεις με Τούρκους αξιωματούχους. Στο τέλος θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου, με τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

Το Γκαζίαντεπ βρίσκεται στα σύνορα με τη Συρία κοντά στον προσφυγικό καταυλισμό του Κιλκίς.

 

 

 

 

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: