Στην κορυφή ο Φέτελ! – «Κόκκινη» επίθεση στην Ουγγαρία!

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Ferrari ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix της Ουγγαρίας!

Ο Γερμανός πιλότος κατάφερε να διατηρήσει την pole position και να δει πρώτος την καρό σημαία!

Παρά το πρόβλημα που αντιμετώπιζε στον χειρισμό του μονοθεσίου του (sterrings), ο Φέτελ μπόρεσε να παραμείνει μπροστά από τους διώχτες του και παράλληλα να αυξήσει τη διαφορά στη βαθμολογία των οδηγών από τον Λιούις Χάμιλτον!

Η Ferrari έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τη σημερινή μέρα, καθώς στη δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Κίμι Ράικονεν, ο οποίος πραγματοποίησε μια εξαιρετική εμφάνιση!

Ο Φινλανδός έφτασε μια ανάσα από τον Φέτελ, ζητούσε μέσω της ενδοεπικοινωνίας με… πλάγιους τρόπους να τον αφήσουν να τον περάσει καθώς έλεγε ότι είναι  πιο γρήγορος, όμως κάτι τέτοιο να γίνει δεκτό.

Την τριάδα έκλεισε ο Βάλτερι Μπότας με Mercedes, o οποίος αντάλλαξε τη θέση του την τελευταία στιγμή με τον Λιούις Χάμιλτον!

Και για γιατί έγινε αυτό;

Διότι ο Φινλανδός είχε δεχτεί εντολή από την ομάδα του να αφήσει τον Βρετανό να τον περάσει, ώστε να κυνηγήσει τις δύο Ferrari.

Οι υπεύθυνοι της Mercedes έδωσαν… διορία 10 γύρων στον Χάμιλτον για να προσπεράσει τον Ράικονεν και σε περίπτωση που δεν τα κατάφερνε θα επέστρεφε ξανά τη θέση του στον Μπότας.

Κάτι που έγινε γεγονός, με τον Βρετανό να τερματίζει στην τέταρτη θέση, παραχωρώντας το… βάθρο στον Μπότας.

*Στην εκκίνηση του αγώνα την εμφάνισή του έκανε το αυτοκίνητο ασφαλείας, καθώς ο Φερστάπεν χτύπησε τον ομόσταβλό του στην Red Bull, Ντάνιελ Ρικιάρντο. Αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας, ήταν ο νεαρός Ολλανδός να δεχτεί ποινή 10 δευτερολέπτων.

**Εξαιρετικός ο Φερνάντο Αλόνσο! Ο Ισπανός πιλότος κατάφερε να φέρει στην έκτη θέση την McLaren-Honda και να βρεθεί φέτος για δεύτερη φορά στη βαθμολογούμενη δεκάδα.

 


Τα σημερινά αποτελέσματα:

.


Οι βαθμολογίες σε οδηγούς και κατασκευαστές:

.

 

Στην κορυφή ο Φέτελ! — «Κόκκινη» επίθεση στην Ουγγαρία!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: