Στιγμές από τα Χριστούγεννα στον… κόσμο (ΦΩΤΟ)

Με κατάνυξη γιορτάζεται σε ολόκληρη τη Γη, η Γέννηση του Θεανθρώπου… Εκατομμύρια άνθρωποι από την Αυστραλία και την Ιταλία μέχρι τη Συρία και το Πακιστάν, υποδέχθηκαν τα Χριστούγεννα με κατάνυξη και παραδοσιακά έθιμα. Επίκεντρο των εορτασμών ήταν η γενέτειρα του Ιησού, Βηθλεέμ, όπου οι Χριστιανοί γιόρτασαν τη Γέννηση του Θεανθρώπου. Χιλιάδες πιστοί από όλα τα μέρη του πλανήτη πήγαν να προσκυνήσουν στον Ναό της Γεννήσεως.Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η παραδοσιακή παρέλαση στη Ναζαρέτ, την πόλη που μεγάλωσε ο Χριστός. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος χιλιάδες ντόπιοι και τουρίστες έδωσαν το παρόν.
Στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό, ο πάπας Φραγκίσκος στέκεται με ευλάβεια μπροστά από το ομοίωμα του νεογέννητου Χριστού, μικρά παιδιά δίνουν στους ιερείς λουλούδια για να στολίσουν με αυτά τη φάτνη. Στην ομιλία του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έκανε έκκληση για εγκράτεια και δικαιοσύνη. Έξω από το ναό τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια με τους χιλιάδες πιστούς να στέκονται για αρκετή ώρα στην σειρά για να περάσουν από ανιχνευτές μετάλλων προτού εισέλθουν.
Διαφορετικά από κάθε προηγούμενη χρονιά είναι τα φετινά Χριστούγεννα στο Παρίσι. Οι επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου επηρέασαν τους Γάλλους που επέλεξαν να μείνουν κλεισμένοι στα σπίτια τους. Oι τουρίστες λιγοστοί σε αντίθεση με τους πάνοπλους στρατιώτες που συναντά κανείς σε κάθε γωνιά της πόλης.Στην μακρινή Αυστραλία, παραθεριστές κατέκλισαν στην περίφημη παραλία Μποντάι. Ντόπιοι και τουρίστες γιορτάζουν τα Χριστούγεννα με κολύμπι, σέρφινγκ και παιχνίδι.
Σε φάτνη μετατράπηκε το σπήλαιο Ποστόινας στη Σλοβενία. Ταλαντούχοι ηθοποιοί αναπαριστούν τη νύχτα της γεννήσεως, σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους πιστούς.
Στην πολύπαθη Συρία, δυο χιλιόμετρα μακριά από την εμπόλεμη ζώνη Τζομπαρ, χιλιάδες πιστοί πήγαν να ανάψουν τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, να προσκυνήσουν και να προσευχηθούν για ειρήνη.

Τα καλά τους φόρεσαν εκατοντάδες πιστοί στο Πακιστάν και πήγαν στην μεταμεσονύχτια λειτουργία σε ορθόδοξη εκκλησία στο Καράτσι.

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: