Στη Βουλή δικογραφία κατά Παπανδρέου για παράνομη χρηματοδότηση ΜΚΟ

Στη Βουλή διαβιβάστηκε δικογραφία κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών αλλά και κατά του τότε υφυπουργού Εξωτερικών Ανδρέα Λοβέρδου.

Η εν λόγω δικογραφία αφορά στις επιχορηγήσεις 5 ΜΚΟ και ΑΕ με πάνω από 6 εκατομμύρια ευρώ, οι οποίες φέρονται να ζημίωσαν το Δημόσιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κοντονής διαβίβασε σήμερα τη δικογραφία στη Βουλή, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δύο πολιτικών προσώπων που φέρονται να συνήργησαν σε παράνομη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων (ΜΚΟ και ΑΕ) από το υπουργείο Εξωτερικών.

Όσον αφορά τα μη πολιτικά πρόσωπα, υπό έρευνα είναι ο πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) ο πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και ένας υπάλληλος.

Η Υπόθεση αφορά χρηματοδότηση συνολικού ύψους 7.586.000 ευρώ αρκετών ΜΚΟ, ενώ στο Διαβιβαστικό σημείωμα αναφέρονται οι ακαδημία ΙΝΑ, το ινστιτούτο μελετών ερευνών τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής χωρών νοτιοανατολικής Ευρώπης, το χρηματιστηριακό κέντρο Θεσσαλονίκης,το διαβαλκανικό και παρευξείνιο επιχειρηματικό κέντρο, το επιχειρηματικό γραφείο οικονομικής συνεργασίας στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: