Στη Λέσβο Αβραμόπουλος, Σούλτς, Άσελμπορν και Μουζάλας για το κέντρο καταγραφής προσφύγων

Στην Λέσβο βρίσκονται σήμερα ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος, μαζί με τον Μάρτιν Σουλτς και τον υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, κ. Άσελμπορν. Στο νησί όπου θα βρεθεί σήμερα και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες μέρες το πρώτο κέντρο καταγραφής προσφύγων (hotspot) στην Ελλάδα.

Ο Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha τόνισε ότι σε σχέση με τη χθεσινή σύνοδο κορυφής φαίνεται πως πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που η ελληνική πλευρά επιθυμούσε.
Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σκοπός της επίσκεψης είναι η διαπίστωση του τρόπου λειτουργίας των υποστηρικτικών ομάδων στο συγκεκριμένο hotspot.
Τα εναπομείναντα hotspots σε Χίο, Σάμο, Κω και Λέρο αναμένεται να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου.
Αναφορικά με την λειτουργία του πρώτου ελληνικού hotspot ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε: “Αυτό είναι ευρωπαϊκή αφοσίωση, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα να τίθενται σε λειτουργία. Είναι μια σημαντική αρχή, αλλά έχουμε ακόμα μακρύ δρόμο να διανύσουμε για τα hotspots στις άλλες περιοχές, για τις μετεγκαταστάσεις και τη βελτίωση των επιστροφών”.

Στις 16:00 θα παραθέσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: