Στη δημοσιότητα για πρώτη φορά βίντεο-ντοκουμέντο από την απόδραση Παλαιοκώστα με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό

Ένα νέο βίντεο από την κινηματογραφική απόδραση των Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι, από τις φυλακές Κορυδαλλού, στις 22 Φεβρουαρίου του 2009, δημοσίευσε η «Καθημερινή της Κυριακής», 10 χρόνια μετά την απόδραση των δύο κακοποιών.

Στο βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας βλέπουμε τις τελευταίες στιγμές πριν επιβιβαστούν στο ελικόπτερο ο Βασίλης Παλαιοκώστας και ο Αλκέτ Ριζάι.

Το ελικόπτερο που φαίνεται από την κάμερα ασφαλείας έφτασε στον Κορυδαλλό και προσγειώθηκε στην ταράτσα. Οι δύο κακοποιοί βρίσκονταν στον προαύλιο χώρο και μέσα σε δύο λεπτά ανέβηκαν στην ταράτσα, επιβιβάστηκαν στο ελικόπτερο και απέδρασαν.

Οι αποδράσεις του Βασίλη Παλαιοκώστα

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας, συνολικά έχει καταφέρει να αποδράσει τέσσερις φορές, τις δυο, μάλιστα, έφυγε από τη φυλακή με ελικόπτερο.

Η πρώτη ήταν το καλοκαίρι του 2006 όταν το ελικόπτερο προσγειώθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού και παρέλαβε μαζί με τον Βασίλη Παλαιοκώστα και τον Αλκέτ Ριζάι. Στις 22 Φεβρουαρίου του 2009 και πάλι ελικόπτερο πήρε από τη φυλακή τους δυο βαρυποινίτες. Ο αδερφός του Βασίλη Παλαιοκώστα, Νίκος μετρά δυο αποδράσεις, το 1988 από τις φυλακές Τρικάλων και το 1990 από τις φυλακές Κορυδαλλού κατά τη διάρκεια εξέγερσης κρατουμένων.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: