ΣτΕ: Παράνομες οι απολύσεις διοικητών νοσοκομείων με αποφάσεις Ξανθού-Πολάκη

Το Γ΄ τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) έκρινε παράνομες τις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών κρατικών νοσοκομείων, που πραγματοποιήθηκαν το 2015 με αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιολόγηση 71 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, οι 59 (44 διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 παρέμειναν στις θέσεις τους. 

Στη συνέχεια, το ΣτΕ έκανε δεκτές τις προσφυγές 10 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών, με τις οποίες ζητούσαν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις οποίες τέθηκαν σε αργία.

Όπως ισχυρίζονται οι σύμβουλοι Επικρατείας, οι υπουργικές αποφάσεις δεν έχουν πλημμελή αιτιολογία, όπως πλημμελώς αιτιολογημένο είναι και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης. Μάλιστα, τονίζουν ότι  στο πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης δεν περιγράφονται και δεν αναφέρονται συγκεκριμένα περιστατικά, αξιολογήσεις, εκτιμήσεις και γεγονότα, για την συμπεριφορά των παυθέντων.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: