Σταθερά ψηλά η Στεφανίδη με 4,80 μ. στην Πάτρα


Όταν η «χάλκινη» παγκόσμια πρωταθλήτρια της τελευταίας διοργάνωσης καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα γίνεται αντιληπτό πως το επίπεδο του επί κοντώ στην Ελλάδα είναι σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν «σχολή» στο αγώνισμα και να αποτελούν την κορυφή του κόσμου, κάτι που φάνηκε και στον σημερινό αγώνα, εκεί όπου η Στεφανίδη κατάφερε να κατακτήσει το δεύτερο χρυσό της μετάλλιο στη διοργάνωση με το εντυπωσιακό 4,80 μέτρα.

Η αθλήτρια μπήκε στον αγώνα της στα 4,60 μ., συνέχισε επιτυχημένα στα 4,70 μ. και έπειτα στα 4,80 μέτρα. Η αθλήτρια του ΑΟ Φιλοθέης στη συνέχεια δοκίμασε για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες να υπερβεί τα 5,00 μέτρα. Για μια ακόμη φορά έδειξε πως είναι πολύ κοντά στο να καταρρίψει το μεγάλο αυτό φράγμα, έστω κι αν στο σημερινό της αγώνα ήταν καλό μόνο το πρώτο από τα τρία άλματα.

Η Νικόλ Κυριακοπούλου δείχνει να βρίσκει τα… πατήματα της και με 4,65 μ. κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα. Η αθλήτρια στη συνέχεια έχασε οριακά τα 4,80 μέτρα.

«Περιμέναμε πολύ ώρα, είχε πολύ ζέστη και αισθάνθηκα νωθρή όταν τελικά ξεκίνησε ο αγώνας. Είμαι ευχαριστημένη με τη δεύτερη νίκη μου σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, αλλά και με το 4,80 μ., επίδοση που ήρθε μετά από αναμονή δύο ωρών. Είναι σημαντικό για εμένα, ίσως σημαντικότερο και ένα άλμα στα 5,00 μ. να μπορώ σταθερά 4,80 μ., γιατί εκεί κρίνονται τα μετάλλια», είπε η Στεφανίδη και συμπλήρωσε για τις προσπάθειες στα 5,00 μέτρα:

«Έχω κάποιες δυσκολίες με το ένα κοντάρι και προσπαθώ να το βρω. Ο στόχος της χρονιάς είναι το Ρίο, ωστόσο με ενδιαφέρει εξίσου και το Αμστερνταμ».

Από την πλευρά της η Κυριακοπούλου, είπε: «Είχε πολύ ζέστη περιμέναμε δύο ώρες. Σήμερα ένιωσα πολύ καλύτερη κυρίως στο τρέξιμο και είμαι ικανοποιημένη. Τώρα θα κάνουμε προπόνηση δύο εβδομάδες κι έπειτα έχουμε το Αμστερνταμ. Νομίζω πως είναι θέμα χρόνου να βρω κάποια πράγματα που ψάχνω τον τελευταίο καιρό».

Την τρίτη θέση στον σημερινό αγώνα κατέκτησε η Στέλλα Λεδάκη με 4,25 μέτρα.


Πηγή:Zougla.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: