Σταθάκης στο Thessaloniki Summit – Ανάπτυξη με ρυθμό 2,5%-3% το 2017

Τα δεδομένα της οικονομίας, όπως αυτήν τη στιγμή έχουν διαμορφωθεί αποτύπωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας πριν λίγο στο 1ο Thessaloniki Summit, που διεξάγεται σήμερα και αύριο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης σκιαγράφησε τη στρατηγική με την οποία η κυβέρνηση  προσπαθεί να διαμορφώσει βιώσιμη στρατηγική εξόδου από την κρίση και στάθηκε σε ορισμένα επίμαχα θέματα, όπως αυτό των επενδύσεων αλλά και των κόκκινων δανείων των  επιχειρήσεων. Όπως είπε ο υπουργός, υπάρχει ισχυρή πεποίθηση ότι ο επόμενος χρόνος θα είναι χρόνος επιστροφής στην ανάπτυξη, κάτι το οποίο στηρίζεται, όπως είπε σε μια σειρά δείκτες.

«Υπάρχει αίσθηση μάλλον πλέον γίνεται κοινός τόπος, ότι η οικονομία βρίσκεται σε ένα σημείο καμπής. Δηλαδή σε εκείνο το σημείο που μπορεί να θεωρήσει κάποιος ότι κλείνει ο κύκλος της ύφεσης», είπε.  Σύμφωνα με τον υπουργό, με ρυθμό 2,5%-3% θα αναπτυχθεί το 2017 η ελληνική οικονομία.

Για τα κόκκινα δάνεια

Σε σχέση με τα κόκκινα δάνεια, είπε ότι το πρόβλημα φαίνεται να μπαίνει σε σταθερό περιβάλλον αποτελεσματικής διαχείρισης,  με προοπτική αποκλιμάκωσής του τα επόμενα τέσσερα χρόνια. «Οι στόχοι που έχουν διατυπωθεί μέχρι το 2019 είναι να υπάρχει απομείωση του ποσοστού τους κατά 40%», είπε. Με το νομοσχέδιο για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό που θα καταλήξει σχετικά σύντομα, κλείνει το μεγάλο ρυθμιστικό νομοθετικό πλαίσιο για τα κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με τον υπουργό.

Σε ότι αφορά τα θέματα της θεσμικής λειτουργίας επιχειρήσεων, αναφέρθηκε στην ίδρυση επιχειρήσεων σε μια μέρα (θα κατατεθεί ενός του Οκτωβρίου το σχετικό νομοσχέδιο για τα κέντρα Μιας Στάσης) και στην ίδρυση επιχειρήσεων σε 3 μέρες, τονίζοντας ότι η σχετική διαβούλευση του νομοσχεδίου τελείωσε.

Επίσης, για τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα, σημείωσε πως σύντομα αναμένεται και η ένταξη στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης.

Σημειώνεται ότι την 1η Σύνοδο της Θεσσαλονίκης διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με την εταιρεία «Συμεών Τσομώκος ΑΕ» και σε αυτήν συμμετέχουν πάνω από 50 διακεκριμένοι ομιλητές.

ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΖΟΥΦΗ 

typosthes.gr-Oikonomia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: