Στάση εργασίας στον δήμο Πάφου για τη συμπεριφορά του… δημάρχου

Διαμαρτυρήθηκαν γιατί ο δήμαρχος αποφάσισε να αποκόψει την αμοιβή σε συναδέλφους τους που την είχαν… «κοπανήσει» από τη δουλειά

Συνέβη και αυτό. Στην Πάφο εργαζόμενοι του Δήμου κατήλθαν σε στάση εργασίας με την στήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων, διαμαρτυρόμενοι, γιατί ο δήμαρχος αποφάσισε να αποκόψει την αμοιβή σε συναδέλφους τους που την είχαν «κοπανήσει» από τη δουλειά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής ο δήμαρχος Πάφου συνοδευόμενος από επιστάτη του Δήμου επισκέφθηκαν τρεις χώρους εργασίας όπου και διαπίστωσαν ότι τρεις εργαζόμενοι δεν ήταν στις θέσεις τους.

Ο ένας απουσίαζε για πάνω από μία ώρα επικαλούμενος ότι είχε μεταβεί σε περίπτερο, ο δεύτερος παραδέχθηκε ότι είχε φύγει από την εργασία του και είχε πάει στην αδελφή του για φαγητό και ο τρίτος επικαλέστηκε προσωπικούς λόγους για την απουσία του χωρίς όμως να εξηγήσει ποιοι ήταν αυτοί. Κατόπιν αυτού ο Δήμαρχος έδωσε εντολές να αποκοπεί το αντίστοιχο μέρος της αμοιβής για τις ώρες που δεν ήταν στη δουλειά τους.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει πειθαρχικές διαδικασίες. Λόγω αυτών των αποφάσεων οι εργαζόμενοι με τη στήριξη των συνδικαλιστικών οργανώσεων τους αποφάσισαν χθες να κατέλθουν σε δίωρη στάση εργασίας. Από την πλευρά του ο Δήμαρχος δήλωσε ότι ο ίδιος είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει σε κανέναν να κοροϊδεύει τον δήμο και να πληρώνεται για υπηρεσίες που δεν προσφέρει.

Οι έλεγχοι, όπως είπε, θα αυξηθούν και δεν θα διστάσει να κινήσει διαδικασίες απόλυσης για όσους εργαζόμενους παραβιάζουν τους σχετικούς κανονισμούς. Εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών οργανώσεων  θεωρούν ότι η συμπεριφορά του δημάρχου δεν είναι η ενδεδειγμένη και συμπεριφέρεται στο προσωπικό του δήμου προσβλητικά.

Πηγή: protothema.gr

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: