Σταϊκούρας: Οδηγούν σε «ασφυξία» την πραγματική οικονομία

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Νέας Δημοκρατίας, Χρήστος Σταϊκούρας, σχολιάζει για την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου ότι «η κυβέρνηση στερεί πολύτιμους πόρους από την πραγματική οικονομία, οδηγώντας την σε “ασφυξία”».

«Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου συνεχίζουν να “τραβούν την ανηφόρα”» παρατηρεί ο κ. Σταϊκούρας, σημειώνοντας ότι τα χρέη «ξεπερνούν πλέον τα 6 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 57% από το τέλος του 2014».

Ο τομεάρχης Οικονομικών της Ν.Δ. σημειώνει ότι «παρά τις εκταμιεύσεις δόσεων που προορίζονται για την εξόφλησή τους, οι οφειλές διογκώνονται, τόσο λόγω ανικανότητας της κυβέρνησης να αξιοποιήσει τους διαθέσιμους πόρους όσο και εξαιτίας της δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, όπως είναι οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων και οι αιτήσεις συνταξιοδότησης».

Και προσθέτει: «Εξαιτίας αυτής της αρνητικής εξέλιξης, η εκταμίευση της δεύτερης υποδόσης από την δεύτερη αξιολόγηση, διαθέσιμης για τη χώρα από 1η Σεπτεμβρίου, μετατίθεται για το τέλος Οκτωβρίου», κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «δεν ξέρει και δεν μπορεί να “ρίξει” ρευστότητα στην αγορά».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: