Στα McDonald’s αρνήθηκαν να σερβίρουν γυναίκα επειδή φορούσε χιτζάμπ [βίντεο]

Ανεπιθύμητη σε κατάστημα McDonalds στο βόρειο Λονδίνο ήταν μια νεαρή μουσουλμάνα φοιτήτρια που φορούσε χιτζάμπ, η οποία ενημερώθηκε πως μπορεί να εισέλθει στο κατάστημα μόνο εάν έβγαζε πρώτα τη μαντίλα από το πρόσωπό της.

Συγκεκριμένα, το περασμένο Σάββατο, ο φύλακας στην είσοδο του καταστήματος ζήτησε από την κοπέλα να βγάλει πρώτα το χιτζάμπ και μετά να εισέλθει στο κατάστημα και να σταθεί στην ουρά για να παραγγείλει φαγητό. Η 19χρονη, η οποία επιθυμεί να παραμείνει ανώνυμη, αρνήθηκε και τόνισε πως, αν και ζει όλη της τη ζωή στο Λονδίνο, είναι η πρώτη φορά που της συμβαίνει κάτι παρόμοιο.

Η κοπέλα φώναξε ότι το χιτζάμπ για θρησκευτικούς λόγους και δεν ντρέπεται γι’ αυτό, ενώ επέμεινε ότι θα συνεχίσει να στέκεται στην ουρά για να αγοράσει το φαγητό της, χωρίς να αφαιρέσει τη μαντίλα της.

Ένας πελάτης, μάλιστα, επιχείρησε να υπερασπιστεί την νεαρή φοιτήτρια, αλλά ο φύλακας του επιτέθηκε λέγοντάς του πως «αυτό δεν είναι δική σου δουλειά». Όταν τελικά το προσωπικό του καταστήματος συμφώνησε να εξυπηρετήσει την 19χρονη, εκείνη δήλωσε πως δεν θέλει τίποτα πλέον.

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το συμβάν, η διεύθυνση του καταστήματος, με δήλωσή της στη βρετανική ιστοσελίδα The Independent, σημείωσε πως «καλωσορίζουμε τους πελάτες κάθε θρησκεύματος και ειλικρινά ζητάμε συγγνώμη για το περιστατικό». Ακόμη, τονίζει πως δεν είναι πολιτική του καταστήματος να μη δέχεται πελάτες που φορούν χιτζάμπ ή οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική ενδυμασία και ότι ο συγκεκριμένος φύλακας έχει ήδη απολυθεί.

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: