Στ. Πέτσας: Από τη Δικαιοσύνη στις 27/04 η σταδιακή άρση των μέτρων

Τι ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Μία πρώτη γενική εικόνα του σχεδίου σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Αναφερόμενος στις ημέρες του Πάσχα, ο κ. Πέτσας επισήμανε πως η ανταπόκριση της κοινωνίας στα μέτρα υπήρξε καθολική.

«Οι Έλληνες περάσαμε και αυτό το τεστ της ατομικής ευθύνης» σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι για όλα όσα πετύχαμε έως σήμερα ευχαριστούμε τους γιατρούς, νοσηλευτές, το προσωπικό του ΕΚΑΒ, την αστυνομία, τις ένοπλες δυνάμεις και όλους όσοι εργάζονται στην καθαριότητα και σε άλλα κρίσιμα πόστα.

Σταδιακή και προσεκτική η απόσυρση των μέτρων

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, η απόσυρση των μέτρων θα πρέπει είναι σταδιακή, συγκροτημένη και με προσοχή. Η αρχή, όπως είπε, θα μπορούσε να γίνει ομάδες του πληθυσμού που έχουν λιγότερο κίνδυνο και από οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα μικρά καταστήματα του λιανεμπορίου. Μπορεί να γίνει και στα σχολεία, χωρίς να έχουν ληφθεί ακόμη οριστικές αποφάσεις.

Στη Δικαιοσύνη το πρώτο βήμα χαλάρωσης

Το πρώτο βήμα χαλάρωσης πάντως θα έρθει σίγουρα στη Δικαιοσύνη, αφού στις 27 Απριλίου ανοίγουν υποθηκοφυλακεία και ειρηνοδικεία.

Παράλληλα ο κ. Πέτσας γνωστοποίησε ότι το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ και τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ.

Ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει τους Έλληνες για το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων πιθανότατα στις 27 Απριλίου.

ellada

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: