Ανησυχία στο ΥΠΕΞ για το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων: Ζητά τη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων του

Την ανησυχία της κυβέρνησης για την εισβολή εξτρεμιστικής ομάδας σε οικόπεδο ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στο Σιλουάν, νότια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ, εκφράζει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών.

Η ανακοίνωση αναλυτικά

«Εκφράζουμε τη βαθιά μας ανησυχία σχετικά με τις πρόσφατες εξελίξεις σε οικόπεδο που ανήκει στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο στην περιοχή Wadi Hilweh στο Σιλουάν. Επαναλαμβάνουμε, με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, τη συνεχή υποστήριξή μας στη διασφάλιση των ιδιοκτησιακών δικαιωμάτων και προνομίων του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο μήνα «ισραηλινή ριζοσπαστική ομάδα», σύμφωνα με το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, καταπάτησε μία έκταση στο Wadi Hilweh στο Σιλουάν, νότια της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ, που ανήκει στο Πατριαρχείο.

Σύμφωνα με το Πατριαρχείο, «αυτή η ριζοσπαστική ομάδα δεν έχει κανένα δικαίωμα ή δικαστική υποστήριξη που να της επιτρέπει να εισέλθει ή να καταλάβει το κομμάτι γης που ανήκει σε εκκλησιαστική περιουσία».

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: