Σπέσιαλ Κωκ Ταψιού !!!

Σπέσιαλ Κωκ Ταψιού ..Σαν κι αυτό κανένα !!!!! Δοκιμάστε το !!!

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΗ ΕΔΩ –> 

 ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ: 

5 αυγα ιδιου μεγεθους,

100 γρ ζαχαρη,

155 γρ αλευρι φαριναπ κοσκινισμενο,

1 βανιλια! 

Χτυπαμε τα αυγα-ζαχαρη-βανιλια να αφρατεψουν να ασπρισουν!

Σταματαμε το μιξερ και ριχνουμε σε δοσεις σιγα-σιγα το αλευρι ανακατευουμε απαλα με μαριζ!

Βαζουμε λαδοκολα σε τσερκι νουμερο 28 και ψηνουμε στους 180 β προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 35 λεπτα!

Οταν το βγαλουμε το αφηνουμε να κρυωσει χωρις να το μετακινησουμε και στην συνεχεια το κοβουμε!!                                          

ΣΙΡΟΠΙ: 

Βραζουμε 1 ποτηρι νερου νερο με 1 ποτηρι νερου ζαχαρη για 3 λεπτα!Αφηνουμε να κρυωσει!!                                                     

ΚΡΕΜΑ:

Βαζουμε στην κατσαρολα στην εστια στο χαμηλο 1 λιτρο γαλα με 5 κ.σ.ζαχαρη να ζεσταθει!

Εχουμε βγαλει προηγουμενως λιγο κρυο γαλα σε μπολ και διαλυσαμε 4 κ.σ.γεματες κορν φλαουρ με 2 κ.σ.γεματες αλευρι!

Το ριχνουμε στο ζεστο γαλα ανακατευουμε και οταν πηξει την κατεβαζουμε και ριχνουμε μεσα 1 βανιλια και 30 γρ βουτυρο!          

Βαζουμε τον ενα πατο στο τσερκι και σιροπιαζουμε με κουταλι!

Ριχνουμε την καυτη κρεμα και κλεινουμε με το αλλο παντεσπανι!

Το αφηνουμε λιγο και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο να παγωσει για 2 ωρες!

      ΓΛΑΣΣΟ:

200 γρ κρεμα γαλακτος πληρες,200 γρ κουβερτουρα,2 κ.σ.βιταμ!    

Βγαζουμε το γλυκο απο το ψυγειο ριχνουμε το χλιαρο γλασσο και ξανα πισω στο ψυγειο!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou -Ομάδα -ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: